Idućeg mjeseca obilježava se 25 godina od izdavanja De La Soulovog debut, sada legendarnog albuma 3 Feet High and Rising, a povodom toga će na svojoj stranici dati sve što su ikad izdali na besplatan download.

O utjecaju De La Soula na sveukupnu, a ne samo rap i hip hop glazbenu scenu, ne moramo puno ni pričati. Utrli su put mnogim drugim, danas jednako popularnim bendovima i umjetnicima, a njihove pjesme ostaju u riznici glazbene povijesti.

Upravo te pjesme biti će od danas dostupne na besplatan download, a što će sve skupa trajati 25 sati, koliko će idućeg mjeseca navršiti i njihov debut album 3 Feet High and Rising.

[quote_center]Ovo je naš način da im pokažemo koliko ih volimo.[/quote_center]

‘Radi se o našim fanovima koji uporno pokušavaju doći do naše muzike da imaju sve na jednom mjestu.‘, rekao je Posdnuos za Rolling Stone magazin i dodaje, ‘Dugo naši fanovi nisu imali pristup svoj našoj muzici. Ovo je naš način da im pokažemo koliko ih volimo.’

de-la-soul-01
Pos također djelomično otkriva što grupa ima u planu za budućnost, pogotovo s tim što se na njihov novi album You’re welcome čeka već jako dugo, točnije od 2004. godine kada je izašao njihov album The Grind Date. Ako sve prođe po planu, album bi trebao ugledati svjetlo dana prije ljeta, ukoliko se trojac međusobno dogovori i složi sa svime na albumu, jer su oni sami najveći kritičari svog rada. Kako otrkivaju, rade na još jednom posve drugfačijem albumu, ali ne smiju više od toga reći.

No, prije toga će izaći njihov EP od 6 traka – Preemium Soul on the Rocks, za koji su neke od beatova radili DJ Premiere i Pete Rock. Također, trojac planira dovršiti nedovršene beatove J Dille, producenta koji je umro 2006. godine, a za kojeg kažu da je bio ‘2Pac među producentima.’

Danas pa do sutra u podne (EST) traje besplatan download cijelog De La Soul kataloga, pa zgrabite dok ima.