Terry Francis
Terry Francis

Ovoga vikenda u sklopu specijalnog izdanja večeri “Tech D House” u zagrebačkom klubu Depo gostuje miljenik hrvatske publike, svestrani šarmer iza DJ pulta, čarobnjak iz Londona, gospodin Terry Francis!

Ako niste čuli za Terryja Francisa možda još niste zaplovili u svijet elektronskih beatova kako ste do sada mislili. Gotovo svaki svjetski partijaner će na pitanje: “Koji vam je najbolji klub na svijetu?”, odgovoriti: “Fabric u Londonu.”. – Klub u kojem je upravo Terry Francis započeo svoju profesionalnu DJ karijeru i to baš prve večeri njegovog otvaranja. Upravo tako, Terry je zaista jedan od pionira, ali je ujedno i svevremenski
pustolov glazbenim pravcima, puteljcima i bespućima elektronske glazbe koji iza DJ-pulta napose stvara čaroliju mješavinom acid, trippy electro, funk, techno i groovy house zvukova. Nerijetko svira i setove od čak 5 sati.

1997. godine časopis “Muzik Magazine” proglasio ga je za najboljeg novog DJ-a što ga je jako iznenadilo jer je već tada imao iza sebe desetogodišnje iskustvo kao klupski DJ. S druge strane ovaj simpatični debeljko proglašen je i za engleskog ambasadora tech-house glazbe (ili kako je on zove “houseno”), a postao je i glavna “svjetlost vodilja” te “heroj” engleske underground house scene. Radeći za “Swag Records” u Croydonu (UK), Terry unapređuje svoje vještine istovremeno radeći i na vlastitom labelu “Housey Doings” (koji 1997. prelazi pod label “Pagan”), te također i kao suvoditelj najpoznatije londonske house klupske večeri “Wiggle” s kolegom Nathanom Colesom, s kojim osniva i istoimeni label (Wiggle).

Uz glavnog gosta večeri, u petak 28. studenog, iza DJ pulta Depo kluba stat će i suosnivač kultnog, već duže vrijeme ugašenog programa “Stereo Studio” te jednog novog, nedavno održanog “Stereotip” programa, ime bez kojeg povijest hrvatske elektronske glazbe i današnja scena zasigurno ne bi bila ista, a on je gospodin Marijan Felver.

Participacija za event je 40 kn do ponoći te 60 kn poslije. Party počinje u 22h, a završava u 6h ujutro.

UESMag dijeli 2×1 upad! Sve što trebate napraviti jest lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu koristeći hashtag #UESMag te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime. Slučajnim odabirom odabrat ćemo sretne dobitnike upada!

16 KOMENTARI

  1. svaka čast veselim se Terryu nisam ga 100 godina gledala! Antonija Božičević

    • Čestitamo Antonija, osvojila si ulaz za večerašnji party uz Terry Francisa! Na ulazu se javi uz predočenje osobne iskaznice. Želimo ti dobar provod! 😉

Comments are closed.