Nakon što je u ovoj godini objavio već nekoliko EP-a, Laurent Garnier će izdati još jedan u lipnju za etiketu MCDE Danila Plessowa aka Motor City Drum Ensemble. Izdanje naziva KL 2036 izlazi u lipnju.

Ovo izdanje je zadnje u nizu ploča koje Garnier izdaje u 2014. godini, a koje je započelo s EP-om AF 0490 za čikašku etiketu Still Music u veljači, zatim se pojavio u ožujku s A13 na francuskoj diskografskoj kući Musique Large, te konačno u travnju s AF 4302 na 50 Weapons, o kojima smo već pisali.

Nema puno informacija o novom izdanju, no ono što je izdao u zadnje vrijeme je obuhvatilo sve, od jacking housea preko acid techna do instrumentalnog hip hopa. Ipak, zna se da je inspirirano njegovom ljubavlju za etiopijskim jazzom i da zvuči kao moderna verzija Mulatua Astatkea. Naslov B-strane “Whistle For Frankie” daje naslutiti kako je Laurent odlučio napraviti posvetu čikaškoj house legendi Frankieu Knucklesu, koji je umro u travnju ove godine, a koja odiše ”hipnotičkim zvukovima koji uvlače slušatelja od samog početka“. Izdanje bi trebalo izaći 16. lipnja.

Ova nova izdanja su također i lijep razlog da nam gospodin Garnier ponovno dođe u posjet, jer ako je već bio kad i nije imao novih izdanja, gdje nas je oduševio sa svojim L.B.S. – Live Booth Sessions ili Loud Bass & Samples projektom (op. a. Hartera 8, 2012.), onda je ovo svakako dobro opravdanje za ponovni dolazak.

Tracklist:

01. Psyche-Delia
02. Whistle For Frankie

garnier-mcde