Legendarna čikaška etiketa Dance Mania vraća se u kratkom dokumentarcu A Brief History Of Dance Mania Records koji je napravila ekipa iz Strut Recordsa.

Etiketu je osnovao još davne 1985. godine Jesse Saunders, no već iduće godine prebacuje vasništvo na Raymonda ‘Raya’ Barneya, koji s etiketom dostiže kultni status. Uz mnogobrojne hitove, zasigurno je najpoznatiji ‘Housenation’ od House Master Boyz And The Rude Boy Of House, što je početak od preko 200 izdanja na etiketi. Dance Mania svakako je najpoznatija po definiranju tzv. ghetto housea sredinom 90-ih. 

Upravo Ray Barnes, uz miljenike etikete Parrisa Mitchella, Duanea Buforda (Duane & Co) i Waxa Mastera, u 15 minutnom dokumentarcu govori o povijesti ove etikete, ghetto houseu, centralnoj figuri u povijesti čikaške mjuze i tadašnje scene, te dostizanje kultnog statusa.

Hardcore Traxx: Dance Mania Records 1986-1995 dvostruka je kompilacija koja će 11. veljače izaći za Strut Records, a sadrži sve najvažnije ploče i izvođače (Hercules, The Parris Mitchell Project, …) koji su obilježili Dance Maniu.