Movement Croatia
Movement Croatia

Zadovoljni dosadašnjim uspjehom i razvojem projekt Klubskascena.hr zakoračio je na slijedeću stepenicu promidžbe i revitalizacije klupske kulture i životnog stila. Spremaju Ambasador – prvu dodjelu nagrada akterima elektroničke scene za koju je nominiran i UESMAG!

Ambasador Klubske Scene je prva Hrvatska dodjela nagrada akterima elektroničke scene i organizira se  povodom 15 godina ovog projekta, s tendencijom održavanja svake godine u isto vrijeme. Želja im je pritom umjetnicima iz Hrvatske odati priznanja za ostvarenja na polju glazbenog stvaralaštva u posljednjih godinu dana, te također potaknuti mlade urbane ljude da upoznaju ovu kulturu i jednog dana budu njeni sudionici.

Elektronička scena na području Hrvatske zaživjela je prije 25 godina i polako je dozrijevala kroz četvrt stoljeća. Pošto je Klubska Scena prati već više od polovine ovoga puta, smatraju da je došlo vrijeme za nagraditi i vrednovati rad aktera scene koji na njoj djeluju i poklanjaju svoje dane glazbi.

Kao jedan od najcijenjenih medija specijaliziran za aktivne sudionike elektroničke glazbe KS želi s glazbenom nagradom AMBASADOR poslužiti kao platforma koja će poruku prenijeti ciljanoj publici i ujedno poslužiti i kao mjesto za druženje, interakciju i međusobno povezivanje.

Ambasador
Ambasador

Od studenog 2015. do listopada 2016. redakcija KS je s posebnom pozornošću pratila rad svih aktera elektroničke glazbe. U više od 40 kategorija nominirano je preko 250 sudionika scene. Tako su za nagrade nominirani festivali poput Ultra Europe, Sonus, Hideout, Dimensions, Movement, Outlook i mnogi drugi; renomirani DJ-i iz producenti iz Hrvatske kao što su Petar Dundov, Ilija Rudman, Eddy Ramich, Blacksoul, Homeboy, Insolate, Marina Karamarko, a biraju se još i plesne destinacije godine gdje listu predvode Pula, Tisno, Zrće, Zagreb, Split i Dubrovnik; najbolji klubovi, beach barovi, te edukativni projekti i neobični party koncepti, singlovi, albumi, remiksi, nagrada za životno djelo, pionir elektroničke glazbe i sl.

Hrvatski klubovi su konačno prestali zaostajati za europskim i svjetskim glazbenim trendovima i krenuli su stvarati svoje modele. Naši DJ-i nastupaju globalno, producenti nižu fantastične uspjehe na domaćoj, regionalnoj i svjetskoj razini, publika i kritika jednako su tako gradove i klubove naše male zemlje upisale na globalni zemljovid kao party destinacije.

Online glasanje je počelo 07. listopada na adresi http://Ambasador.klubskascena.hr a završava 09. studenoga u 23.59h, s tim da su pravila osmišljena tako da o konačnom rezultatu odlučuje 60% glasova publike i 40% nezavisnog žiria. Dodjela nagrada održava se u utorak, 15.11. u zagrebačkom Kinu Forum.

Dodajmo kako je u kategoriji Najbolji edukativni program nominaciju dobio i tvoj portal UESMAG za video projekt ‘Art is a DJ’ u kojem je snimljen razgovor između najcijenjenijih te najaktivnijih imena s domaće elektroničke scene. Video, ukoliko nisi, pogledaj u nastavku, a ukoliko ti se sviđa to što gledaš, cijenili bi tvoj glas za UESMAG ovdje.

Scena, do sada uglavnom povezivana s ljetnom sezonom i priljevom turista i njihova kapitala, značajno je revitalizirana i u zimskim mjesecima. Inzistiranje aktera na kvaliteti i inovativnom pristupu uz medijsko eksponiranje istog podiglo je svijest mladih o postojanju ovakvih događaja. Na obali se ljeti odvijaju eventi koji kvalitetom mogu stajati uz bok s najistaknutijim svjetskim događanjima, dok svjetski priznati festivalski brendovi dovode na desetke i stotine tisuća mladih željnih dobrog provoda i uranjanja u kulturu i ljepote jedne balkanske zemlje na obali. 

Vrijednost projekta su prepoznali Ministarstvo Kulture RH, te Burn.