Keith Carnal
Keith Carnal | Foto: Klubikon

Nakon uspješno odrađena tri eventa, posljednji event u režiji ekipe Konekt Croatia za ljeto 2016. godine na ponovno otvorenoj tvrđavi Fort Bourguignon ugostit će amsterdamskog asa dubokog techna, on je Keith Carnal!

Keith Carnal nastupat će ove subote, 17. rujna, u tvrđavi Fort Bourguignon i to u sklopu zatvaranja serijala evenata koje je Konekt Croatia organizirala na spomenutoj lokaciji.

Za one koji ne znaju, Carnal je aktivnu karijeru započeo još 2008., mada je tada njegov zvuk bio obilježen electro i house grooveom, pošto je najviše izlazio s ekipom koja je pratila te stilove. Međutim, vrlo brzo se vratio svojoj prvoj ljubavi – technu! Trake (pretežno) izdaje za etiketu AFFIN čiji je vlasnik vizionar tamnog i dubokog techna Joachim Spieth, koji se zaljubio u njegov stil čim je čuo demo snimke.

Stapanjem švedskog, njemačkog i (naravno) nizozemskog zvuka uspio je postići specifičan stil koji je poznat po intenzivnim bas-linijama i catchy melodijama, za koje sam kaže da su vjerojatno ključni razlog zašto se njegove trake tako uspješno vrte u tuđim setovima. Sve je to aranžerski zapakirano u sirovu i moćnu underground estetiku, koja mu je otvorila vrata nastupima u klubovima kao što su berlinski Tresor i pariški Concrete, čije vibracije savršeno odgovaraju njegovom izričaju.

Zanimljivost ove večeri bit će i nastup pobjednika Konektovog DJ natjecanja, a njegovo je ime Tiziano B. Radi se o rovinjskom DJ-u i producentu koji je na sceni aktivan od 2003., stil je izgradio vrteći na tri gramofona, a jedan od glavnih uzora mu je Ben Sims. Dok mu je rani stil bio pod utjecajem funky tribal techna, s vremenom je prihvatio tamniji zvuk s industrijskim motivima, što znači da će se idealno stopiti s estetikom večeri.

U goste dolazi i DJ Speedy iz Beograda, vlasnik etikete Lucky Light LTD, koji na njoj (kao i u svojim setovima) plasira hipnotički techno zvuk sa dosta groovea. Domaće snage predstavljaju riječko-pulski b2b tandem Mystic vs. Nyas, te dvojica Puležana: Poco Loco i rezident Paperclip Project, čiji nedavni intervju pročitajte ovdje.

Vrata se otvaraju u 22h, cijena karte do ponoći je 80kn, a nakon ponoći 100kn. Za više informacija posjetite službeni Facebook event.

[Najava preuzeta sa Klubikona]