Već se neko vrijeme priča o EDM-u, kao glazbenom žanru, koji je dostigao svoj vrhunac i koji će se, kao i dubstep prije njega, raspasti ili prerasti u nešto novo. To nešto novo moglo bi se zvati Future houseom.

Iako se UESmag ne bavi EDM-om kao takvim, njegovim izvođačima i DJ-ima, sam fenomen EDM-a je interesantan i nešto o čemu se da raspravljati nadugačko i naširoko.

Mnogi će ‘underground’ DJ-i te klabing kužeri pljuvati taj glazbeni žanr elektronske glazbe, koji se sam zove Elektronska Dance Muzika, ne štedeći ni publiku ni izvođače, drugi će pak biti nešto oprezniji i tolerantniji na način da se vesele trenutku kada će EDM publika potražiti nova uzbuđenja u elektronskoj glazbi te time preći na ostale glazbene žanrove, čime će klabing scena ojačati i dobiti novu publiku, a samim time i novi ushit…nadamo se…

Laidback-Luke

Laidback Luke, jedan od tih EDM DJ-a, kojeg smo nebrojeno puno puta imali priliku poslušati u Hrvatskoj (što ne znači i da jesmo, op.), kaže da je budućnost elektronske glazbe – future house, muzika koju i sam radi, te izvođači poput nikadčuli Olivera Heldensa.

Po njegovim riječima, future house je spoj deep housea s EDM vibrom, a samim time ima cijelo novo područje za eksperimentiranje s obzirom da je, kako kaže, EDM došao do svog vrhunca, i malo tko još može biti kreativan. Kako to otprilike zvuči poslušajte niže…