Čovjek koji je u DJ-ingu od malih nogu, te DJ i producent koji je izdao klasike poput “Don’t Laugh” i “Higher State of Consciousness” uskoro kreće na turneju povodom 20 godina etikete koja se smatra jednom od najvažnijih u razvoju elektronske glazbe.

Sa sjedištem u Philadelphiji, Josh Wink se smatra jednim od pionira i najzaslužnijih za razvoj rave kulture u SAD-u krajem 80ih, i kroz 90-e, a njegov utjecaj traje sve do danas, kada i obilježava 20 godina etikete Ovum, osnovanu u suradnji s King Brittom.

Uskoro će objaviti datume turneje pod nazivom “Ovum 20”, uključujući i nastup na Miami Winter Music Conferencu, a u međuvremenu nas očekuje još nekoliko novih izdanja. Prvo Winkovo izdanje u 2014. uključuje Ben Klockov i ROD-ov remix poznate stvari Josh Winka ‘Are You There’ iz 1996. godine, a izdanje bi trebalo ugledati svjetlost dana 25. ožujka.

OvumRec_01

Winka su uvijek smatrali kao DJ-a i producenta koji ne podliježe trendovima, i ne radi kontra onog što želi, već u svojim uratcima, remiksevima i setovima, kombinira različite glazbene žanrove na kojima je odrastao i sam oblikovao.

‘Ušao sam u glazbene vode jer sam to živio, jeo i udisao’, kaže Wink i dodaje, ‘Ništa drugo za mene nije postojalo uz toliku strast prema glazbi. Uspjeh koji je došao uz glazbu nisam planirao. Kao tinejdžer nisam ni sanjao da ću moći živjeti od onog što volim; čak su i moji roditelji mislili da nema šanse.

Za Ovum još izdaju producenti poput Shlomia Abera, Gregora Treshera, Nica Fanciullia, Davidea Squillacea,Chymera i dr…