CTF! Croatia predstavlja Outlook festival launch party u Tvornici 21.3., a najveći europski soundsystem festival predstavlja se uz nastup trenutno jako „vruće“ drum’n’bass zvijezde Joea Forda.

Odnedavno član jedne od najprestižnijih drum’n’bass etiketa Shogun Audio, mladi Joe Ford se druži s velikim imenima, a uskoro mu izlazi i EP „The Moment“ ft. Tasha Baxter. Popričali smo s njim ususret zagrebačkom nastupu.

UES: Što te potaknulo da se počneš baviti drum’n’bassom i bass produkcijom općenito?

Joe: Počeo sam s dubstepom, ali bio sam zadivljen onime što rade drum’n’bass producenti i samo sam se priključio tome.

[quote_center]Smatram se jako sretnim što se nalazim tu gdje jesam.[/quote_center]

UES: Član si Shogun Audio etikete. Kakav je osjećaj biti pod istim krovom s izvođačima kao što su  Noisia, Rockwell ili pak Friction?

Joe: Snovi su mi se ostvarili, najjednostavnije je tako reći. Smatram se jako sretnim što se nalazim tu gdje jesam. Također me to tjera da radim sve više, pa je i to sve jako dobra motivacija.

UES: Smatraju te pravim perfekcionistom kad se radi o produkciji. Koliko dugo ti treba da produciraš jednu traku?

Joe: Ranije mi je bilo potrebno samo nekoliko dana, čak i po jedan dan, ali kako se razvijam shvatio sam da je potrebno više vremena da se pravilno ugode tonovi i sada mi treba nekoliko tjedana da dovršim stvari. Sretan sam kako to sve sada zvuči.

UES: Poznat si i po raznolikosti u produkciji te činjenici da se ne želiš držati samo jednog žanra. Gdje ide tvoj kreativni proces u sljedećim godinama?

Joe: Za sada stvarno uživam radeći drum’n’bass uz sve druge stvari sporijeg tempa. Mislim da će, kako vrijeme bude odmicalo, moj zvuk postati sve širi i primati nove utjecaje. Mislim da je ranije bilo važnije praobati pronaći određeni zvuk i usavršiti ga da bi bio primjećen.

UES: Kakvu opremu upotrebljavaš u produkciji?

Joe: Koristim Logic 9, Massive i nekoliko glazbenih zapisa instrumenata. Sve je to software, volim da su stvari jednostavne.

UES: Kojih 5 traka bi izdvojio kao trenutno najdraže?

Alex Centra – Collide
Koan Sound – Dynasty
Inside Info & Mefjus – Repentance
Koan Sound- Infinite Funk
Aeph – True Motion

UES: Sviđa nam se tvoj novi EP „The Moment“ ft. Tasha Baxter koji će biti izdan samo nekoliko dana nakon tvog zagrebačkog nastupa. Imaš li već do sad neke komentare suradnika?

Joe: Neki bliski prijatelji su već imali materijal kod sebe i testirali ga na plesnom podiju gdje je dobio odlične reakcije. Također komentari za promo izdanje su bili najbolji koje sam imao do sada. Sve je to jako uzbudljivo.

Joe Ford 2
UES: Što spremaš za Outlook launch party 21. ožujka u zagrebačkoj Tvornici?

Joe: Imam nekoliko neobjavljenih traka, i mojih, ali i od kolega, i planiram ih zavrtiti. Bit će to prava poslastica.

MM-