I dok su nekad ljudi glavom bez obzira bježali pred objektivima fotografa koji su se mukotrpno probijali kroz ekipu kako bi poslikali party, danas je situacija, čini se, nekako drugačija i mlađe generacije svojevoljno skaču pred fotoaparat.

Iz fotografske perspektive, današnji klinci i novi klaberi nemaju nikakvih problema s izlaskom njihovih fotografija na internetu i zapravo jedva čekaju da ih poslikate. Nekada to nije bio slučaj. Također, živimo u vremenu kad mnogi inozemni klubovi ne dopuštaje fotografiranje u svojim prostorima, osiguravajući svojim posjetiteljima diskreciju i opuštenost bez da im netko blica u facu. Jedan od najstrožih klubova u tom pogledu je i poznati berlinski Berghain.

No, jedan fotograf, Oliver Eglin, odlučio se za drugačiji pristup klaberu. Nakon što se iz Londona preselio u Berlin, ostao je zapanjen i oduševljen s najpoznatijim berlinskim klubom Berghain/Panorama, te je odlučio poslikati klabere nakon cijelonoćnog tulumarenja u klubu, koji radi od petka navečer pa do ponedjeljka popodne, s prosječnim boravkom od 10 do 12 sati svakog posjetitelja.

‘Pokušao sam ih uhvatiti u prijelaznoj fazi, između berghainske fantazije i nevidljivosti svakodnevnog života.‘, opisao je Oliver svoj trenutak inspiracije.