Industrial Art Biennial (IAB) novi je umjetnički festivalski projekt Labin Art Expressa XXI, međunarodne bijenalne forme, koji će se održavati svake dvije godine, paralelno s Venecijanskim bijenalom…

Najprije kao pilot projekt u Labinu, Raši i Rapcu (2014.), od 2015. godine i na drugim industrijskim lokalitetima u Istri (Pula, Plomin, Kanfanar…), te od 2019. i u podzemlju bivšeg rudniku uglja u Labinu i Raši, nakon njegove rekonstrukcije čiji je početak planiran u 2016. godini, kao dio njihovog fundamentalnog projekta – Underground City XXI.

Bijenale je započeo 19.9., a završava 4.10.2014. industrial partijem u organizaciji Žive Muzike na kojem nastupaju: SHAPEDNOISE (Berlin), Zarkoff (Sisak) i Tajga & Tundra (Živa Muzika, Zagreb). Prije početka IAB Closing party japanski umjetnik Atsuhiro Ito izvesti će audovizualni performans “Optvision“.

Shapednoise je sicilijanski glazbeni producent s trenutnom adresom u Berlinu, gdje se ujedno nalazi i REPITCH, njegova izdavačka kuća koja okuplja izvođače eksperimentalne elektronske glazbe pod snažnim utjecajima industriala i noisea. REPITCH je osnovao 2011. godine s techno entuzijastima Ascionom i D. Carbonom, međutim Shapednoise i dalje ostaje centralna figura REPITCH-a. Ubrzo postaje i sve značajnija figura na internacionalnoj industrial-techno sceni. U prilog tome ide suradnja s Violet Poisonom, okrunjena kolaborativnim projektom Violetshaped. Zajedno surađuju, bilo kao ko-autori ili remikseri, s većim brojem izuzetnih glazbenika suvremene elektronike poput: Keith Fullerton Whitman, Vatican Shadow, Roly Porter, Kangding Ray i Grischa Lichtenberger. Shapednoise je svoj prvi formalni rad objavio za Hospital Productions, izdavačku kuću genijalnog Dominicka Fernowa (Vatican Shadow/Prurient), a sljedeći za britansku Opal Tapes. U Labinu ćemo imati priliku doživjeti njegov moćni DJ set.

U posljednje vrijeme vrlo aktivan u nekoliko projekata, Zarkoff nakon ljeta kreće s nastupima uživo – solo, ali i s grupom Sumerian Fleet. Nedavno je objavio LP s Popsimonovom na talijanskom labelu J.A.M. Traxx, i split EP “Pannonia Noir” s Honored Matres na Kraftjerkz, a posljednji Sumerian Fleet album “Just Pressure” dobiva odlične kritike. Dobar dio tog materijala još nije bio izvođen uživo, a repertoar za live set se, kao i obično, kreće u rasponu od techna do synth/wave zvuka.

Zarkoff 2Ulaznice se mogu kupiti isključivo na ulazu u Klub po cijeni od 30 kuna.

Nagradna igra: Dijelimo 2×1 upad za ovaj party! Sve što trebate napraviti jest lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu te ostaviti u komentaru ispod članka svoje ime i prezime. Slučajnim odabirom, u petak 3. listopada u popodnevnim satima, odabrat ćemo sretne dobitnike upada.