Ian Pooley dolazi na LED fest
Ian Pooley dolazi na LED fest (izvor: press)

Središnji dio jubilarnog 10. LED Festivala u Karlovcu održava se ovaj tjedan, u tri termina – utorak, četvrtak i subota, kada dolaze dva vrlo cijenjena imena iz svijeta elektroničke glazbe – Ian Pooley  i Route 8!

U utorak, 4. srpnja u Galeriji Zilik bit će otvorena izložba “10 godina LEDA-a”. Bit će izloženi arhivirani plakati, vizualna rješenja i fotografije događanja kroz proteklih 10 godina rada LED kolektiva i LED festivala. Glazbenu podlogu izložbi, od 20 do 23 sata, dat će DJ Uminal.

LED Festival nastavlja se u četvrtak kod spomenika žrtvama fašizma od 22 do jedan sat iza ponoći. Događanje će krasiti 3D mapiranje koje će izvesti priznati hrvatski vizualni umjetnici iz Čakovca – fnF5 te nastup funk DJ-a iz Osijeka znanog kao Umbo.

Glavna večer festivala je središnji događaj na poligonu kinološkog kluba u Karlovcu. Na lokaciji koja je ugostila svjetski renomirana house i techno imena poput Nathan Colesa i Davea Mothersolea, za deseti rođendan LED Festivala stižu Ian Pooley  i Route 8, a pored njih nastupa Nicole iz zagrebačkog Reform kolektiva te lokalna dj postava Dujo, Naos i Vedran Božić. Početak je u 21 sat, ulaznice u pretprodaji koštaju 45 kuna, a može ih se kupiti ovdje. Na dan događanja ulaznice će se moći kupiti na ulazu po cijeni od 60 kuna.

Više informacija potražite na službenoj Facebook stranici, a upade za glavnu večer ulovite pri dnu članka.

Ian Pooley utjelovljuje dušu i tijelo istinskog housea i dvadeset godina od početka glazbene karijere. Pooley je i dalje visoko cijenjen i omiljen među obožavateljima elektroničke glazbe, a isto tako i u krugovima DJ-a techna i housea, kao ličnost elektroničke glazbe koja neumorno djeluje. Sa šest objavljenih albuma savršeno je balansirao klasične i suvremene zvukove u producentskom radu koji vječito evoluira.

Pooley trenutačno uživa u jednom od najplodnijih razdoblja karijere u svom studiju ispunjenom analognom opremom i s dva desetljeća karijere iza sebe. Pritom mu novi materijali privlače nove slušatelje u krug obožavatelja dok starija djela iznova predstavlja novijim generacijama u miksevima za etikete poput Ostgut Tona. Njegov je trenutni fokus na etiketama Pooledmusic i Montageu koje vodi iz svog prisvojenog rodnog grada – Berlina.

Otkako je prije jedanaest godina pokrenuo Pooledmusic, ova je etiketa glavni izvor novog materijala, uključujući LP “What I Do” iz 2012., U njoj je ‘udomio’ svježe talente poput Španjolke Indire Paganotto i minhenske uzdanice Show B-ja. Sestrinska mu je techno etiketa Montage utjecajna od samog debija rane 2015. godine s EP-jem objavljenim pod pseudonimom Silvershower. Pored vlastitih etiketa Pooley redovito pridonosi radu nekim od najvećih etiket na sceni, a najrecentnija su ona gostovanja za Innervisions, Ovum i Tsubu.

Route 8 se tek nedavno istaknuo kroz etikete Lobster Theremin i Nous premda njegovi eksperimenti u produkciji sežu gotovo cijelo desetljeće unatrag. Nadahnut je oštrim američkim houseom i technom, a svoj izričaj usmjerava k ekscentričnom electru i ambientu sa stalnim utjecajem njegovih melankoličnih melodija i mehaničkih bubnjarskih uzoraka.

Dijelimo 2×1 upad, a za sudjelovanje u nagradnjači potrebno je: lajkati UES Magazine Facebook straniculajkati i shareati članak na svom facebook i/ili twitter profilu koristeći hashtag #UESMAG te u komentaru ispod objave na Facebook stranici ostaviti Vaše ime i prezime. Slučajnim odabirom, u petak 07. srpnja, odabrat ćemo sretne dobitnike/ce upada.