Hercules And Love Affair najavili su izlazak novog albuma ‘The Feast Of The Broken Heart‘, 26. svibnja, a na kojem gostuju John Grant, Rouge Mary, Gustaph i Krystle Warren.

Njihov zadnji album iz 2011. godine “Blue Songs” obilovao je različitim glazbenim stilovima, od disko i jackin house do eksperimentalnog zvuka. Lider benda, Andy Butler, ponovno je okupio Herculese te novim albumom ‘The Feast Of The Broken Heart napravio novu glazbenu inovaciju. Ovaj kolektiv koji konstantno pomiče granice doveo je house glazbu do preporoda s klupskom himnom ‘Blind’ u 2008., a sudeći prema ekipi glazbenika koju je okupio 2014. Andy je ponovno napravio prozivku iznimno talentiranih vokalista. Suradnici na novom albumu renomirani su umjetnici… John Grant nominiran za Brit Award, čija je sposobnost oblikovanja teškoća u eleganciju vidljiva u ‘I Try To Talk To You’ i  ‘Liberty’Rouge Mary, vokalistica dubokog, duhovnog glasa; belgijski pjevač Gustaph čiji vrhunski tenor dominira u singlu ‘Do You Feel The Same?’ i zamagljeni glas virtuoza Krystle Warren, kojeg je Grant predstavio Butleru kako bi provokativno izveo ‘My Offence’.

Htio sam prljave bass linije, olujne, zamagljene zvukove, grubu, snažnu i izdržljivu old school house produkciju koja zvuči gotovo kao techno. Nisam htio ljubazno i pristojno već nešto agresivnije. 
Takva estetika ukomponirana s pričama o emocionalnim trijumfima rezultirala je albumom koji donosi težak zvuk prepun osjećaja. Cilj je bio napraviti smislenu house glazbu čija poruka će biti prenesena i onima koji imaju najzahtjevniji ukus.”, kaže Andy o novom albumu.

hala_01
Prva singlica pod nazivom Do You Feel The Same? izlazi 14.04., na B-strani će se nalaziti ‘Rasid’ singl koji obiluje zvukovima sirene, namijenjena za kasne noćne sate na danceflooru, te Working Miracles sample koji će vas upoznati s eksperimentalnijim licem Hercules & Love Affaira.
 
Singlica The Feast Of The Broken Heart napravljena je u koprodukciji sa Ha-Ze Factory i Markom Pistelom, te će izaći 26.05. na etiketi Moshi Moshi.

Hercules & Love Affair ovog ljeta planiraju nastupati na kraćoj turneji i festivalima po Europi, no datumi još nisu poznati. Predbilježite li se putem iTunes-a za narudžbu novog albuma biti će vam dostavljena i singlica “Liberty” napravljena u suradnji sa Johnom Grantom. Detaljnije na linku

Popis pjesama:

Hercules Theme 2014
My Offence (ft. Krystle Warren)
I Try to Talk to You (ft. John Grant)
That’s Not Me (ft. Gustaph)
Think (ft. Rouge Mary)
5.43 to Freedom (ft. Rouge Mary)
The Light (ft. Krystle Warren)
Liberty (ft. John Grant)
Do You Feel the Same? (ft. Gustaph)
The Key (ft. Rouge Mary)