Britanski bend Submotion Orchestra nastao je 2009. godine u Leedsu, kada je izašao i njihov debut EP Finest Hour, a potom 2 godine kasnije i istoimeni album. Od onda su izdali još jedan album 2012. godine, a njihovo treće izdanje trebalo bi se pojaviti ove godine.

Pod utjecajem bendova poput Massive Attack, Cinematic Orchestra, ili pak Buriala i Orbitala, Submotion Orchestra mješa različite stilove od downtempa, broken beata, jazza, dubstepa i elektronike, duba i garagea, s prekrasnim vokalom Ruby Wood.

Ovaj sedmeročlani bend, te njihova 2 albuma Finest Hour (2011.) i ‘Fragments’ (2012.) slušali smo prošle godine na Soundwave festivalu, kada su nastupili kao predgrupa Bonobu, a ove godine se vraćaju u Hrvatsku, gdje će uz Andrewa Ashonga i Fatimu, nastupiti prije Lauryn Hill, na koncertu otvaranja Outlook festivala u pulskoj Areni, 3. rujna.

Onda ćemo moći čuti i stvari s novog albuma koji je u pripremi za ovu jesen, no prije toga poslušajte singl Time Will Wait’/’City Lights’ koji će izaći 11. kolovoza.