Freilauf
Freilauf

Ljeto je i službeno kalendarski gotovo, i većina nas se uz još svježa morska sjećanja, polako vraća u svoju svakodnevnicu. Jedna od stvari zbog koje se uvijek veselimo povratku u Zagreb je zagrebačka klupska i koncertna sezona, a svoj početak najavio je i Freilauf!

Čini se kako će klupska sezona u  zagrebačkom Masters Club-u biti najbogatija do sada. Sezona inozemnih gostovanja započinje već u petak 30. rujna, s jednim od najdugovječnijih programa na hrvatskoj elektronskoj sceni – Freilauf. Program koji je pokrenuo DJ Jogarde, za prijatelje Pepi, kroz niz godina djelovanja zagrebačkoj je publici predstavio i otkrivao mnoge nove talente i izvođače, a ovoga puta u goste dovodi čak njih trojicu. Imat ćemo tako priliku upoznati Jonny Nash-a (Gaussian Curve, Sombrero Galaxy), Kay Suzuki-a (brilliant corners) i Mislava Bobića (Burek). Ovim događanjem Freilauf slavi 11 godina djelovanja. Početak je u 22 sata, a cijena ulaznice je HRK 50/60.

Za Jonny Nash-a može se, bez imalo dvojbe, reći da je jedan od najvećih talenata suvremene elektronske glazbe. Njegov je glazbeni izričaj doista šarolik o čemu svjedoče brojna izdanja i suradnje, poput one sa Kyle Martin-om u projektu Land of Light,  s Taky Reyeng-om u Sombrero Galaxy i sa Discossession collective. Njegova pak najznačajnija suradnja ostvarena je kroz trio Gaussian Curve, s legendarnim glazbenikom ambijentalne glazbe Gigi Masin-om te nizozemskim producentom Young Marc-om. Njihov album Clouds, nastao kao improvizacija, prepoznala je glazbena etiketa Music From Memory na kojoj redovno od tada izdaju. Odnedavno je odlučio pokrenuti vlastitu glazbenu etiketu, Melody as Truth, gdje izdaje i pod imenima Phantom Actors i Exit Strategies.

Kay Suzuki je odrastao u Japanu i Singapuru, okružen ljubavi prema glazbi koju je njegovala njegova obitelj. Preseljenjem u London, okrenuo se stvaranju glazbe kroz remikseve i vlastitu produkciju a 2010. pokreće i vlastitu glazbenu etiketu, Round in Motion. Izdanja uključuju širok raspon glazbe od zapadno afričke izvorne glazbe do techno i house hitova, a podršku je dobio od brojnih priznatih glazbenika poput Gilles Petersona, Francois Kevorkiana, Theo Parrisha, Laurent Garniera, Osunladea, Pepe Bradocka i DJ Spinna.

Posljednji gost na listi, Mislav, DJ je i strastveni kolekcionar ploča, te osnivač svjetski priznatih glazbenih etiketa Burek, Pomalo i Barba. Mislav gaji ljubav prema životu, prema sceni i glazbi, a to se jasno odražava u njegovim nastupima kroz glazbenu raznolikost i spontane momente iznenađenja, stvarajući na taj način magiju na plesnom podiju.

Po svemu sudeći, slijedi doista kvalitetno glazbeno putovanje na daleka mjesta, gdje vas samo glazba može povesti. Pratite Freilauf na Facebooku.