Ako još niste čuli za Fat Freddy’s Drop, bili ih slušati na Outlooku, oprostit ćemo vam, jer ovo ljeto imate priliku za popravni. Najavljeni su kao headlineri ovogodišnjeg, još jednog odličnog izdanja Soundwave festivala u Tisnom!

Novozelandski sastav osnivača Chrisa “Mu” Faiumua, poznatijeg kao DJ Fitchie, dolazi u Hrvatsku po drugi put (21. srpnja), i nakon Outlook festivala 2012. godine, dolaze nešto južnije, u Tisno. Nije ni čudno da dolaze ponovno, i da ih se svakako treba poslušati još nekoliko puta uživo, jer su nedavno izdali i svoje novo izdanje – Blackbird. Upravo za taj album kažu kako je najbliže filozofiji FFD-a nego bilo koji prije…

soundwave2014
Skloni improvizaciji u nastupima, tipično za stilove koje njeguju, (od reggaea, jazza, duba, elektronike, junglea, i sl.) s odličnim Dallasom Tamairom aka Joeom Dukiem kao vokalom, njihovi nastupi su must see za svakog ljubitelje dobre mjuze, a ako je to u okruženju poput onoga u Tisnom, skoro pa da ne znamo za bolji bend koji bi radije slušali.

Singl koji ih je vinuo u visine, Midnight Marauders, te prvi album Based on a true story, morali bi biti u kolekciji svakog muzikofila, a ukoliko uhvatite priliku skoknite do Tisnog i poslušajte ih uživo, zasigurno nećete požaliti.

Sondwave festival održava se od 17. do 21. srpnja, a najavio je još odličnih imena, između ostalih i Madlib (DJ Set) / Mr Scruff / Gold Panda / Huey Morgan / Dele Sosimi / The Bug / Jonwayne / Shigeto / Gentleman’s Dub Club / Mr Thing / Om Unit / fLako / Alexander Nut / Eliphino / Andrew Ashong / Riot Jazz / Tawiah / The Mouse Outfit / Tanya Auclair / Anushka / Essa / Wyles & Simpson / Jon Phonics / Souleance / i mnogi drugi.

Detalje oko ulaznica i ex Yu popusta potražite na stranicama festivala.

Comments are closed.