Čitali ste i gledali, možda i sudjelovali u punk tulumu tijekom kojeg je u krovu AKC Medika buknuo požar, sretno ugašen i sve 5…osim krova, naravno. Iz ‘uprave’ su reagirali putem Izjave za medije koju donosimo u potpunosti…

‘Želimo ovim putem reagirati na neke novinske napise i reći da je požar koji je u subotu 15.2. netom prije ponoći izbio na dijelu krova AKC Medika u rekordnom roku lokaliziran, te ugašen brzom akcijom vatrogasaca. Svi ljudi koji su se nalazili u prostoru Medike, uključujući i dvorište, odmah su evakuirani od strane korisnika/ca AKC Medike.

[quote_left]…razlog požara još nije ustanovljen…[/quote_left]U klubu Attack te se večeri održavao koncert radi kojeg je u prostoru zgrade i dvorišta bilo 500tinjak posjetitelja, ali, budući da se požar nije širio, i da se koncert održavao u drugom dijelu AKC Medika koji ni približno nije bio zahvaćen požarom, direktne opasnosti za ljude nije bilo.

Dio krovišta koji je gorio nalazi se iznad hodnika koji spaja nekoliko prostorija na gornjem katu AKC Medika, koje se koriste mahom za dnevne aktivnosti, a razlog požara još nije ustanovljen (policijsko izvješće TEK treba biti objavljeno).

U nedjelju tijekom dana korisnici/e prostora očistili su i sanirali potkrovlje zahvaćeno požarom, a krov je za prvu ruku prekriven ceradama, radi zaštite ostalih prostorija koje se nalaze ispod.’

A sad malo muzike…

Ovaj petak, ako vas interesira kako izgleda žgarište, pođite u razgledavanje Medike jer vas u Grey roomu očekuje još jedno izdanje BSMNT programa. Svirat će John Scheffer poznatiji kao Intergalactic Gary. S 48 godina iza sebe John – Gary živuća je legenda, a ovo je njegovo prvo gostovanje u Zagrebu. Tu su i naši momci Le Chocolat Noir i Iggy Dope, domaćin tuluma. Upad je 40kn. UPDATE: Prebačeno u Sirup!

Sretno, Medika, živjela još … godina!

Comments are closed.