Jedan od onih DJ-a koji su posljednjih deset godina prisutni na zagrebačkoj party sceni definitivno je Fabian Jakopetz, nekad znan kao “DJ Dechko”, među prijateljima i poznanicima jednostavno kao „Fabo“. Za UESMag donosi svoj izbor top 10 traka…

Fabian ili Fabo, kao što smo već rekli, na sceni je prisutan deset godina, što kao DJ, što kao producent, radio voditelj i party organizator te kao osoba koja deset godina živi i diše glazbu.

Paralelno s DJ karijerom počeo se baviti i produkcijom pa je nakon prvog izdanja s Damirom Pushkarom 2009. za legendarni Bonzai Records probio led i nastavio nizati nova izdanja za svjetske izdavačke kuće kao što su: Baroque Records, No Logik Records, Le bien et le mal, ZYX Music, Sound of Acapulco, Hamburg Aufnahmen, Punch Underground i druge, na kojima je ostvario suradnje sa velikanima svjetske elektronske glazbe kao što su: Tiesto, Spartaque, Oliver Moldan, Jerry Ropero, Eddie Amador, The Flash Brothers, Andrea Roma, Pierre Deutschmann, AnGy KoRe, Daniele Petronelli, Airwave, te mnogim drugim.

Fabian je ujedno i osnivač i suvlasnik hrvatske etikete “Dub Records” koju vodi s kolegom Dub Way-em. Brojna glazbena izdanja otvorila su mu vrata na internacionalnom planu pa je počeo nastupati i van Hrvatske (Njemačka, Italija, Nizozemska, Francuska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina), a svoj cijeli rad zaokružio je radijskom emisijom “House Tuner” koja se emitirala na radio frekvenciji i internet streamu.

Povodom subotnjeg nastupa u zagrebačkom F-Clubu na partiju naziva Back To Basics, za UESMag je pripremio top 10 traka koje je rado vrtio ovoga ljeta u svojim techno i techouse setovima:

1. Chus & Ceballos, Oscar De Rivera – Blowin Minds (original mix)

Na ovoj su me vokali osvojili, super mi dođe kao flow u bilo kojem setu de facto. 🙂

Comments are closed.