Ali Shirazinia, publici poznatiji kao Dubfire, predstavlja svoj novi live projekt imena dubfire:liveHYBRID. Premijera je održana tijekom nedavnog Amsterdam Dance Eventa, a sastoji se od zanimljive i inovativne kombinacije animacije, svijetla i audio iskustva.

Ali Shirazinia je ime koje većini scene nije strano, bila to ona house ili techno orijentirana budući da svojim glazbenim outputom sustavno obogaćuje audio svijet već više od 20 godina.

Deep_Dish_Dubfire_SharamOvaj DJ i producent iranskog podrijetla se profilirao svojom produkcijom i nastupima rame uz rame sa Sharamom Tayebijem, s kojim je 1991. godine osnovao Deep Dish, planetarno popularni progressive house duo, s kojim je postigao komercijalni uspijeh, koji fino zaokružuju 4 nominacije za Grammy i osvajanje istog, te nedavno okupljanje radi novog singla i nekoliko nastupa.

Slijedeći njihov veliki uspjeh, obojica se bacaju u individualne vode u kojima Ali postaje poznat koristeći svoj dugogodišnji alias Dubfire. Karijera mu se nastavlja uzlaznom krivuljom te 2007. godine pokreće vlastiti label SCI+TEC, iliti Science & Technology Digital Audio, poglavito kako bi mu služio kao baza za vlastitu produkciju, mračniju i pravocrtnije orijentiranu.

Osvajajući srca i podije diljem svijeta, zadnje dvije godine priprema svoj najambiciozniji projekt do sada – dubfire:liveHYBRID.

Ovaj projekt reinterpretira koncertne događaje na način da kombinira elemente 2D i 3D animacije sa svijetlom i vlastitom live izvedbom kako bi istražio (i prešao) granice koje postoje između čovjeka i stroja i predstavio nam njihovu uzajamnu evoluciju i koegzistenciju.

Premijera je bila 16.10. u Roest Warehouseu, rame uz rame s velikanima scene kao što su Dadub, Modular Pursuits, Carlo Lio i ostali, a svima koji će imati priliku vidjeti ovaj korak naprijed u live nastupima, toplo preporučamo da pohode naredne nastupe.

-TB-