Program drugog ovogodišnjeg Slurpa! u svim je dosadašnjim najavama držan u tajnosti, uz neupadljivu natuknicu da će posrijedi biti – jedno iznenađenje. No, umjesto da trenutak objave uključi još jednog inozemnog izvođača među stotinama onih koji ovog ljeta nastupaju na jadranskoj obali, drugi Slurp! će biti poprištem prvog općeg skupa istarskih DJ-a elektronske glazbe.

Istria Electronic Music DJs Gathering, kako stoji u podnaslovu ovog Slurpa!, nastojat će u petak, 4. srpnja, započeti novu tradiciju ovakvog okupljanja istarskih DJ-a, sa jednim rezerviranim datumom godišnje na glazbenim pozornicama Forta Punta Christo. Kako je ljetna programska shema na Fortu i dosad dosta pažnje posvećivala istarskoj DJ sceni, a i s obzirom na njen sve značajniji novi val, ove se sezone rodila ideja da se i formalno po prvi put održi ovakav susret.

Za prvi Slurpov! Gathering odabrana je šarena kombinacija veterana istarske scene i najznačajnijih predstavnika nove generacije, koji će u revijalnom tonu nastupiti na dvije pozornice. Glavnu ”tech” pozornicu predvodit će Lemon, jedan od pionira DJ kulture u Puli s više od 20 godina staža, tijekom kojih je stekao status najpoznatijeg istarskog DJ-a. Adoo i Tino Dobrić dobit će priliku na ovoj pozornici dokazati zašto su, po mnogima, nove istarske DJ zvijezde, a svoje su mjesto zaslužili i Innaca i Damian, novi motor-pokretači pulske scene, kroz radijsku emisiju Music After Dinner i klupske večeri u popularnom Monte Serpente. Glavni ”tech” floor posebno će začiniti još jedan, sve aktivniji, veteran – Tomi Rollo, kojeg se ponajviše sjećamo iz legendarnih Midnight Lunch serijala…

slurp_2014_2_lineup

Drugi, ”deep” floor u grotlu tvrđave predvode XXL, jedno od zaštitnih lica zlatne ere partijanja u Istri s kraja 90-ih te Mr Marley iz Labina, aktivan još od vremena kultnih festivala na Girandelli. Jedini live act nastup na prvom Gatheringu odradit će sve zapaženiji tandem Duplo. a tu su još i Katie Heart i Trevor McDeep, dvoje mladih entuzijasta i reprezentativci novog vala DJ-inga u Istri. Jedini ”neistarski” DJ na ovom skupu bit će Arsen Pavešić, Riječanin sa zagrebačkom adresom, voditelj kluba Sirup te jedan od rezidenata Slurp! serijala i pokretača inicijative za ovom revijalnom prezentacijom lokalne DJ scene.

Ulaznice za HR & ex-Yu u pretprodaji po 50 kn potražite online ili na Entrio prodajnim mjestima. Cijena na ulazu biti će 60 kn. 

Na trećem Slurp!-u, 2. kolovoza, na Fortu Punta Christo očekuje vas ikona rave generacije Richard West, široj glazbenoj publici poznat kao Mr C i frontman legendarne dance grupe The Shamen, dok zadnji Slurp! event pada 27. rujna kad je i zatvaranje sezone Fort Punta Christo.

Comments are closed.