Uspješna prva dva vikenda u studenom, pun i rasplesan klub te zanimljiva gostovanja dokaz su velike ljubavi zagrebačke i hrvatske scene prema elektronskoj glazbi. Klub Sirup svojim programom nastavlja i dalje ‘ulagati’ u tu uspješnu vezu glazbe, publike i klupskog ambijenta te vam predstavlja program događanja do kraja studenog.

Vrhunac mjeseca je svakako gostovanje legende deep i tech house scene, njemačko-mađarskog producenta Timewritera koji je u 20 godina karijere surađivao s glazbenicima poput Enigme, Wolfganga Flüra iz Kraftwerka, Mike Oldfielda, Yelloa, Faithlessa ili Boy Georgea. Uz ovu očekuju vas još tri zanimljive klupske večeri, a o detaljima u nastavku…

Večerašnja Fonetika, večer je koja će biti posvećena isključivo voljenom i obožavanom nosaču zvuka – gramofonskoj ploči pa će vam tako večeras, 21. studenog, ploče zavrtjeti mlade domaće DJ snage Basta, Tvrtko i Sladoled. Fonetika se u njihovom slučaju odnosi na fonograf (iliti gramofon) i zvukove koje proizvodi u kontroliranom eksperimentu stavljanja igle na ploču, te na njegovu upotrebu u mračnim, glasno ozvučenim prostorima, s ciljem stjecanja uvida u psihologiju razularenih plesačkih masa. 
Sirup večeras pleše od 01 do 08, a participacija, na ulazu je 30 kuna.

timewriter

Vrhunac mjeseca svakako je dugoočekivano gostovanje Timewritera – legende deep i tech house glazbe, DJa koji već 20 godina aktivno pridonosi toj sceni. The Timewriter, lik čije ime zvuči kao u nekog superheroja ili epizodne pojave u Star Treku, zapravo i jest ”writer”, jer ako malo parafraziramo taj pseudonim, možemo reći da je ispisao dio povijesti deep i tech house glazbe ili onim što danas nazivamo njemačkom školom housea – jednim od trenutno najzastupljenijih pravaca plesne elektronike.

Ovaj njemačko-mađarski producent i DJ, uz Terry Lee Brown JR-a je i zaštitno lice Plastic City kuće za koju izdaje još od 1995. O njegovom statusu govori i popis glazbenika s kojima je radio kao primjerice Enigma, Wolfgang Flür iz Kraftwerka, Mike Oldfield, Yello, Faithless ili Boy George. Najviše njegove mjuze naći ćete svakako na Plastic City etiketi, gdje broji čak 8 albuma, ali i vlastitoj, nedavno pokrenutoj Refine.

Uz Timewritera će nastupiti zanimljiva domaća selekcija: Dav sa svojim prepoznatljivim i energičnim live setom, Herya iz kolektiva Deep’n’delicious te mladi Emir iz Deep’n Outa koji je oduševio svojim dosadašnjim nastupima na više gradskih lokacija. Sutra u subotu, 22. studenog, Sirup pleše od 01 do 08, a participacija je 50 kuna. UESmag ima i upade, više pri kraju članka!

Zadnji vikend u studenom, točnije u petak 28. studenog, počinje jubilarni, deseti Illectricity festival u organizaciji cfsn udruge i to s tradicionalnom ”borbom” DJ crewova, popularnim Soundclashom. Za razliku od prijašnjih izdanja, ovaj put CFSN priprema potpuno neočekivane i pomalo iznenađujuće DJ timove.

10. Illectricity, festival audio-vizualnih umjetnosti, održat će se od 28.11. do 6. 12. na više lokacija u Zagrebu. Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine, koji dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj festivalskoj publici, kao i promoviranju vizualnih umjetnosti kroz seriju radionica, uvijek i educira svojim glazbenim izborom te dovodi svježa imena zbog čega Zagreb ne zaostaje za svjetskim metropolama. Sirup toga petka pleše od ponoć do 07, a participacija je 30 kuna. UESmag ima upade!

ues_nxt_gen_cover

Sljedeći dan, u subotu, 29. studenog, na redu je naš prvi ovogodišnji UES event u Sirupu i ujedno predstavljanje novog projekta UES Next generation. Odabrali smo predstavljanje novih snaga naše DJ scene kroz četiri mlada tandema: Reversed Sentence [Jacks House], Tvrtko b2b Sladoled [Hypnodelix, Sirup | Frendova Soba], Ufos Sakiris b2b Dino TM [scOpe] i Rudi Papić b2b Soham Effect. Da postepeno mijenjamo svoj zvuk i imidž postalo je jasno još prošle sezone, a ovim ”next generation” izdanjem predstavit ćemo svoje buduće glazbeno usmjerenje. Sirup pleše od 01 do 08 ujutro, a participacija je 30 kuna. Imamo upade!

UESMag dijeli po 2 upada za The Timewritera te CFSN i UES večeri! Sve što trebate napraviti jest lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu koristeći hashtag #UESMag te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime i party na koji želite ići. Slučajnim odabirom odabrat ćemo sretne dobitnike upada!

ues_studeni_druga_polovica

24 KOMENTARI

    • Čestitamo Viktore, osvojio si upad na večerašnji party uz The Timewritera! Na ulazu se javi uz predočenje osobne iskaznice. Želimo ti dobar provod! 😉

    • Čestitamo Matea, osvojila si ulaz na večerašnji UES Next Generation party! Na ulazu se javi uz predočenje osobne iskaznice. Želimo ti dobar provod! 😉

Comments are closed.