Poznata platforma za prodaju glazbe, po šesti je put dodjelila nagrade DJ-ima i producentima, koji su se najviše istakli u nekoliko kriterija – prodaji, bazi obožavatelja i ocjeni stručnog žirija unutar samog Beatporta.

Ovim je nagradama Beatport odlučio nagraditi one čija se glazba najbolje prodavala, ali i one s velikim kulturalnim utjecajem te kreativnim dosegom od početka do kraja 2013. godine.

S obzirom na neke od dobitnika, teško je povjerovati da je stvar Martina Garrixa – Animals imala toliki učinak na sveopću elektronsku scenu, međutim upravo je spomenuta stvar i izvođač pobrao čak dvije nagrade – za najprodavaniju stvar, te DJ Choice nagradu, odnosno stvar koja se pojavila na najviše DJ chartova. O ukusima se ne raspravlja, pa nećemo ni o kvaliteti ove stvari, za koju smo, priznajemo saznali tek pišući ovu vijest, a zaboravit ćemo je već na kraju ovog teksta.

Nina_Kraviz_01No, ipak, nije sve tako crno… Lijepa Nina Kraviz je od strane Beatport žirija pobrala nagradu za najboljeg DJ-a, najprodavaniji album je onaj Daft Punka – Random Access Memories, a najprodavaniji remiks Josh Butler – “Got a Feeling” (Bontan Remix/Pleasurekraft Edit). Ben Westbeechova stvar ‘Jack’ pod njegovim Breach aliasom pobrala je nagradu za stvar godine, po stručnom žiriju, po kojem su dodijeljene i sljedeće nagrade: najbolji novi izvođač – Flume; najbolja kolaboracija – Borderland (Juan Atkins & Moritz von Oswald); a za životno djelo nagradu je uzeo ovogodišnji gost Exita – Cajmere, znan i kao Green Velvet.

Po glasovima fanova nagrade su otišle Arminu Van Buurenu za album godine – Intense, “Mammoth” (Dimitri Vegas, Like Mike, Moguai) je stvar godine, Spinnin’ Records kao etiketa, te Dimitri Vegas & Like Mike za izvođača godine.

Vidi se sraz između ukusa žirija i publike koja je glasala, očito ponajviše iz komercijalnijeg ‘EDM’ podžanra.

Comments are closed.