Električne cigare polako osvajaju svijet. Raznih oblika i veličina pune se mnogobrojnim okusima, te se mogu pušiti gdje god da bili, i koliko god da zabranjeno bilo. Koliko od vas je palo napamet da se takve e-cigarete napune s nečim što ima i opijajući učinak?

Niste jedini, naravno, a nizozemska firma (a koja druga?) E-NJoint BV dizajnirala je i prvi na svijetu e-joint, no nakon što ste pročitali ovo i načas se poveselili, možda ćete se malo razočarati kad čujete da ovaj električni joint zapravo ne sadrži nimalo THC-a…ali ni trunku, kao niti katran ili nikotin.

Naime, tekućina za punjenje sadrži propilen-glikol, biljni glicerin, te ima stopostotni biookus (od višnje ili lubenice, npr.), sve potpuno bezopasne tvari, koje se još filtriraju kroz vodu. Naravno, vama nitko ne brani da si sami napunite ili pomješate vlastitu smjesu, koja će, možda, sadržavati tekući kanabis ili neko drugo bilje.

e-njoint

Zasad je ove e-jointove moguće kupiti jedino u Europi, a kompanija proizvodi 10 tisuća komada dnevno, s obzirom da se već sad prodaju velikom brzinom, te dolazi i festivalska sezona gdje se ove proizvode planira reklamirati. Možda upravo ove e-jointove počinjemo viđati i na hrvatskim festivalima. Specijalno izdanje e-jointa povodom Svjetskog prvenstva iznosi svega 8,95$, što je stvarno džabe.

Nizozemska još jednom pokazuje da prednjači u toleranciji lakih droga, a s obzirom da e-cigarete imaju već vlastitu subkulturu, vjerujemo da će i e-jointovi bez problema doći do svojih kupaca, makar kao dobra fora.

S obzirom da se čini kako ulazimo u jedno novo razdoblje gledanja na upotrebu marihuane, te su čak dvije američke države legalizirale upotrebu marihuane, a 20 drugih dopušta korištenje u medicinske svrhe, pa čak i u Hrvatskoj postoji Orah, koji se zalaže za legalizaciju industrijske, a potom i bilo kakve druge marihuane, i marketing se lagano počinje prilagođavati mainstreamizaciji donedavno demonizirane biljke.

Portal Studio360 je pokrenuo projekt rebrandiranja marihuane za mainstream kulturu, nakon što su isto napravili s gay pride zastavom, Monopolyem, pa čak i Božićem. Projekta su se primili The Original Champions of Design (OCD) koji smatraju da stari slangovi poput ‘vutra’, ‘ganja’, ‘marica’ i sl. više ne priliče proizvodima koji će svi sadržavati ‘kanabiotike’, proizvode s marihuanom, te su došli do rebranda poznatog lista u ljubičasto, što bi trebala biti boja za opuštanje. Pogledajte kako izgleda cijela kampanja OVDJE.

cannabiotics