DJ Ogi je prisutan na sceni od 1995. godine, predvodnik je techno zvuka u Rijeci te pokretač riječkog party projekta Energetica koji večerašnjim partijem u riječkom klubu Crkva slavi svoj 19. rođendan.  

Energetica je jedan od najdugovječnijih riječkih party projekta, a radijske emisije, sama udruga, open air partiji, festivali te klupske večeri samo su neki od projekata u nepuna dva desetljeća u čijem potpisu piše ime Energetica. Povodom večerašnjeg slavljeničkog partija u riječkom klubu Crkva, o kojem više možete saznati ovdje, kratko smo porazgovarali sa njenim osnivačem, riječkim DJ-em i producentom Ogijem.

UES: Pozdrav, Ogi! Prije svega čestitke na dugih 19 godina same Energetice. Reci nam za početak kako je došlo do prve Energetice, tko su u početku bili članovi/rezidenti?

DJ Ogi: Pozdrav UES. Hvala na čestitkama. Ideja za stvaranje Energetice došla je 1995. godine. Zajedno s kolegom Dj Rene-om osmislili smo cjelokupni program promocije techno glazbe kao i radio emisiju Energetica music. Prvi tada i jedini party napravili smo u klubu 82 u Staroj Novalji na Pagu, gdje smo nastavili svoje djelovanje narednih godina.

UES: Koje izdanje partija najviše pamtiš i po čemu?

DJ Ogi: Ima tu mnogo lijepih i uspješnih partija kao što je Exotica, serijal partija u Stereu, Fun Academy-u itd.

UES: Što se promijenilo kroz svih ovih 19 godina? Kakva je scena bila kroz godine, a kako ti se čini sada?

DJ Ogi: Energetica je sada brand koji iza sebe ima više od stotinu uspješnih partija. Dugačak je bio put stvaranja Energetice i stvaranja techno scene na riječkome području. Glazba, klubovi i partijaneri su se mijenjali godinama, jedino je taj raverski duh ostao među nama!

Sve je na jesen 2013. započelo odlično, da bi zatvaranjem kluba Stereo sve završilo na par pojedinih partija u manjim lokalima, što je bio veliki problem radi manjka adekvatnog/alternativnog prostora na riječkome području. Sve ima svoje pozitivne i negativne strane, pa smo tako mi u Rijeci bogatiji za jedan veliki prostor hale Exportdrva gdje je ekipa KBS-a napravila veliki party povodom Studentskih danaJesen je 2014. i u nju ulazim sa velikim optimizmom jer smo dobili novi klub Crkvu! Ekipa kluba postavila je visoke standarde i napravila jedan odličan prostor za partijanje. Osjećam veliku pozitivu i prosperitet riječke party scene.

[quote_center]Jesen je 2014. i u nju ulazim sa velikim optimizmom jer smo dobili novi klub Crkvu! Ekipa kluba postavila je visoke standarde i napravila jedan odličan prostor za partijanje. Osjećam veliku pozitivu i prosperitet riječke party scene.[/quote_center]

UES: Što ljudi mogu očekivati u narednim mjesecima od Energetice?

DJ Ogi: Osim proslave godišnjice u klubu Crkva radim i već standardni jednogodišnji program Retro Techno na kojemu ću ugostiti jednog od pionira hrvatske scene, Alena Sforzinu.

UES: Što poručuješ ljudima povodom večerašnjeg partija?

DJ Ogi: Ekipa čekam vas na podiju!

UES: Ogi hvala ti, želimo ti dobar party i dobru zabavu.

DJ Ogi: Hvala vama. Vidimo se!

-GM-