Omar S i Luke Hess se ponovno ujedinjuju kako bi nam demonstrirali svoju viziju analognog svemirskog putovanja, prožetog njihovim detroitskim pozadinama.

Omar S, poznat po svojoj house izvedenici detroitskog zvuka, ovom prilikom kolaborira s Lukeom Hessom, još jednim sinom Motor Citya, poznatom po svom dub techno zvuku, kojega smo nedavno imali i priliku vidjeti uživo u Zagrebu, iako ne u Mikseru u kojem je party bio najavljen.

omar s
Fuzija njihovih dvaju specifičnih stilova je rezultirala EP-om od dvije trake, od kojih se niti jedna ne može izdvojiti kao bolja. „Automatic Night“ osvaja svojom jednostavnošću i jednostavnim synth loopovima specifičnim za Hessov stil, koji se razvijaju kroz vrijeme te se najjednostavnije daju opisati kao svemirski, okupani u efekte što je i specifično za dub techno. S druge strane, „Outerspace Drive“ je nešto progresivnija, s istim naznakama svemira u synthovima, popraćena debelim kickovima lišenih visokih frekvencija, s pauzom u sredini koja dopušta uživanje u sljubljivanju prije spomenutih synthova.

motown methods ep
Cijela priča izdana je na Hessovom Deep Labs labelu, a EP je dostupan samo u fizičkoj varijanti te se može naručiti u cijeloj paleti internetskih trgovina.

-TB-