David Rončević iz Rijeke poznatiji je po svom monikeru System Divine, te je kao i njegova sugrađanka Marina Karamarko bio pobjednik domaćeg natjecanja burn Residency, s kojim je otišao na cijelo ljeto na Ibizu, kako bi se s preostalim pobjednicima natjecao za glavnu nagradu od 100 tisuća eura.

Iako nije izabran za broja 1, David je ušao među zadnjih 5 kandidata i proveo cijelo ljeto svirajući po najbojim klubovima White Islea, gdje je kao klaber bio već nekoliko puta. Sad kad je ljeto gotovo, kad su se dojmovi slegli i kad je vrijeme za nove projekte i životne izazove, popričali smo s Davidom da vidimo što je bilo, a što će biti…

UES: Pozdrav, Davide! Jedna uspješna godina je iza tebe, s ljetom provedenim na Ibizi… Za početak, reci nam kako je bilo na bootcampu, odnosno tih prvih tjedana kada su burn pobjednici lagano ispadali? S kime si se najviše našao, s kime družio?

David: Pozdrav UES J Pa prva dva tjedna bilo je dosta stresno, napeto, ali isto tako jako uzbudljivo. Od svih finalista najviše sam se našao s Gforty-em iz Italije i Dušanom iz Srbije. Stvarno smo se dobro znali nasmijati.

UES: Malo nam je nejasno kad si ti zapravo otiša s Ibize? Ušao si među prvih 5 kandidata, ali nam nije jasno kada si ispao?

David: Na Ibizi sam odabran kao jedan od 5 pobjednika. Nakon otprilike dva mjeseca i sviranja u najboljim klubovima na svijetu dobio sam ponudu koju nisam mogao odbiti te sam se svojevoljno odlučio vratiti u Hrvatsku te započeti rad na novim projektima u sklopu Alola Managementa velikog i cijenjenog Omida 16B. Odlučio sam da je vrijeme da krenem dalje jer sve što sam zacrtao sam i ostvario. Čak i više od toga.

UES: Jesi li zadovoljan svojim plasmanom i uopće sudjelovanjem na burn Residency natjecanju? Preporučuješ li to svim budućim naraštajima DJ-a? Jesi li ostvario neke hvalevrijedne kontakte, suradnje, i temelje za neke buduće projekte?

David: Jedan sam od pobjednika globalnog dj natjecanja i normalno da sam zadovoljan. Preporučio bi svima koji vjeruju u sebe da probaju sve što zažele. Naravno, puno kontakata sam ostvario. Vidjet ćemo jesu li hvalevrijedni ili ne. Ono što mogu sa sigurnošću reći je da sam upoznao nekolicinu stvarno prekrasnih i dragih ljudi.

[quote_center]Odlučio sam da je vrijeme da krenem dalje jer sve što sam zacrtao sam i ostvario[/quote_center]

UES: Što bi naveo kao najupečatljiviji trenutak tvog ovogodišnjeg boravka na White Isleu?

David: Puno toga ima. To što sam osvojio najviše challenga od svih sudionika, a pogotovo one najvažnije. Ali trenutak koji bi izdvojio su zadnja dva challenga s Carlom Coxom, na kojima sam pobjedio. Kad vam on takve lijepe riječi kaže, stisne ruku, e to je nešto o čemu sam mogao samo sanjati…. da ću dobiti takvu priliku da se pokažem pred Coxom. Hvala Burn ekipi na tome da sam pokazao tko sam i što sam ljudima kao što su Carl Cox, Pete Tong, John Digweed itd. Velika je nagrada za mene kad ti tako veliki artisti odaju priznanje.

System Divine i Carl CoxUES: I prije si bio nekoliko puta na Ibizi… Što ti je posebno na tom otoku, imaš li omiljenu večer, klub ili lokaciju, i možeš li povući neku paralelu s Hrvatskom kao novom festivalskom destinacijom?

David: Tamo sam kao doma i tako se osjećam svaki put kad sletim na taj otok. Omiljena večer mi je Revolution u Space-u s Carlom Coxom. Po meni najbolji klub i najbolja večer na svijetu.

A što se tiče Hrvatske, ovako, po ljeti je čudo i svakako se vidi veliki potencijal za napredak, ali iskreno, daleko je to još od Ibize. Što se samih festivala tiče, stvarno razvaljujemo. Hrvatska po zimi je ipak neka druga priča i svaka čast svim ljudima koji i dan danas u ovako teškim vremenima pokušavaju nešto i trude se. Sjećam se kad sam i ja sam organizirao raznorazne evente i bilo mi je teško, a kamoli sada. Tako da svaka im čast i kapa do poda.

UES: O tebi se ne može pričati kao početniku na ‘elektronskoj sceni’ s obzirom da imaš već nekoliko uspješnih projekata, odnosno produkcija… Čime se tranutno baviš, produciraš li štogod, odnosno kakvi su ti planovi za daljnju karijeru?

David: Planovi odnosno projekti koje sam započeo su raznorazni, od toga da imam jako puno posla u studiju do toga da želim uskoro sina pored mene. Može i kćer 😉

UES: Tvojih Top 5 ovogodišnjih traka?

David: Teško pitanje, ali evo jedne: Edu Imbernon, Coyu – The Storm 😉

UES: Hvala, Davide! Sretno!

David: Hvala vama & Be Free 😉

System Divinea u Zagrebu možete uživo čuti 25. listopada kada gostuje u klubu Gjuro2!