Prvi potvrđeni gost Bačvice Beach Festivala je Dave Clarke, što mu je i njegov premijerni nastup pred dalmatinskom publikom. Earlybird ulaznice rasprodane su u rekordnom roku, no mjesta panici nema jer organizator najavljuje novi kontinigent jeftinijih ulaznica.

Nakon velikog uspjeha prvog izdanja splitskog Bačvice Beach Festivala koje je privuklo više od 7000 posjetitelja, 1. i 2. kolovoza sprema se bolja verzija događaja s dvodnevnim programom. Drugo izdanje BBF-a grandiozno je najavljeno prošlog tjedna, a prvi kontingent ulaznica po pristupačnoj cijeni od 75 kn rasprodan je nakon dva dana.

Remikser, producent i DJ Dave Clarke  iz Velike Britanije, inače utjecajno lice techno glazbe na svijetskoj sceni prvi je headliner. Festival će se i ove godine odvijati na poznatoj splitskoj plaži zbog čega i nosi titulu «najmokrijeg festivala na Jadranu Pozornica je okrenuta prema moru, pa posjetitelji imaju prilike plesati istovremeno na pijesku i u plićaku kultnog kupališta.

Dave_Clarke_01
Festivalske ulaznice će se ponovno naći u prodaji prvom polovinom travnja kada organizator planira najaviti nove headlinere. Za sada je poznato da se radi o dobitnicima najprestižnijih nagrada na britanskoj bass sceni te desetak DJ-a iz Hrvatske i regije. O samom festivalu popričali smo s Perom Fullhouseom, našim poznatim DJ-em i organizatorom…

[quote_center]Bačvice nude jedinstven doživljaj plesanja u plićaku, što je raritet koji posjetitelji jednostavno obožavaju.[/quote_center]

UES: Iako se možemo pohvaliti mnogim zanimljivim festivalima i događanjima na obali tokom ljeta, brojke za hrvatske organizatore i nisu tako blistave. Što mislite da je publika prepoznala u vašem festivalu da su ulaznice planule?


Pero Fullhouse: Da, u pravu ste. Sve se teže nositi sa stranim festivalima u Hrvatskoj. Od ekskluzivnog bukiranja artista do puno veće kupovne moći njihove publike. Sve to domaće organizatore baca na koljena. Ja na domaćoj sceni organiziram skoro 20 godina i poznajem neke faktore koje mogu bitno utjecati na ishod festivala. Oba moja festivala, Bačvice Beach, kao i Moondance, oslanjaju se na pomno izabrane izvođače kao i na fantastične lokacije. Bačvice nude jedinstven doživljaj plesanja u plićaku, što je raritet koji posjetitelji jednostavno obožavaju. Iako sam pomno isplanirao sve, iskreno, nisam se nadao da će rane ulaznice planuti u samo dva dana, što je vrlo neobično za domaću publiku kao i domaće događaje.

UES: Koji broj earlybird ulaznica je bio u pitanju?  Također, s obzirom na odličan uspjeh prošlog izdanja, koliki je očekivani broj posjetitelja ove godine ?

[quote_right]Ove godine u dva dana očekujemo preko 15 000 posjetitelja
.[/quote_right]Pero Fullhouse: Ranih ulaznica je bilo 250. Mislim da ćemo zbog velikog interesa pustiti još jedan kontigent ranih. 
Prvo izdanje festivala je bilo jednodnevno i privuklo više od 7000 posjetitelja s puno skromnijim line up-om. 
Ove godine u dva dana očekujemo preko 15 000 posjetitelja
. Drugi headliner će biti obznanjen sredinom 4. mjeseca.

Više informacija o festivalu saznajte na stranicama Bačvice Beach Festivala.

Comments are closed.