Dapayk
Dapayk

Za početak svibnja zagrebački je Sirup pripremio pravo iznenađenje za ljubitelje melodičnog minimala i groovy electra! Jedan od glavnih protagonista svjetske elektronske scene i čovjek koji iza sebe ima desetljeće stvaranja glazbe, 7 studijskih izdanja, preko 50 singlova, više od 70 remikseva za razne glazbenike i producente te brojna gostovanja u svjetskim klubovima i na velikim festivalima, u sklopu Klubikon turneje stiže zakuhati jednu odličnu večer.

Niklas Worgt (Dapayk Solo) ime je glazbenika koji u petak, 9. svibnja, gostuje u zagrebačkom Sirup klubu.  Dapayk Solo, Marek Bois, Dredl Kibosh, Frauds In White, Geheimtipp, Kokoschka, Sonstware, Wooling i Dapayk & Padberg aliasi su pod kojima Niklas Worgt gradi dugogodišnju karijeru glazbenika i producenta. Da je u tome više nego uspješan svjedoči i činjenica da od svoje petnaeste godine i prvog susreta sa studijem nije prestao stvarati. U počecima koncentriran na drum’n’bass, house i techno, Niklas je postupno kreirao svoj vlastiti prepoznatljiv zvuk okarakteriziran kao mješavina minimala, elektronice i breakbeata koju on sam naziva ‘Frickelsound‘. S izdanjima za izdavačke kuće poput Stil vor Talent, Herzblut te na svojoj matičnoj kući Mo’s Ferry Prod., Dapayk već preko deset godina potvrđuje svoju aktualnost i suvremenost. Sa svojim inspirativnim live setom proputovao je čitavu planetu i stekao iskustvo s kojim zna točno što jedan dobar party treba. U tandemu s njemačkim modelom i suprugom Evom Padberg dio je projekta Dapayk & Padberg, kojim je također ostvario niz uspješnih međunarodnih nastupa i mnogobrojna izdanja.

Izvrsnom berlinskom producentu pridružit će se i Lazo koji je od 2010. godine, zajedno s Lukom Cipekom, poznatiji pod svojim alter egom Jedi Jet. Duo koji posljednjih deset godina redovito izdaje za Dapaykov label Mo’s Ferry Prod., ovim partyjem ujedno započinje i novu klupsku večer. Pod imenom Long Play, ona će se od jeseni održavati jednom mjesečno te okupljati mnoge relevantne glazbenike underground scene, zajedno s obaveznim domaćim imenima, a neće im biti stran ni pokoji ‘label showcase’. Jedi Jet će tulumu pridonijeti svojim klasičnim house zvukom i kaotičnim elementima glitch i micro house pravaca, a tu je i jedan od domaćih producenata koji ne zna za odmor te redovito odskače od ‘običnog’ u glazbi – Examine (Cycle). Za kraj, svoj će desetogodišnji opus s posjetiteljima podijeliti i osnivač network_nietwork – LittleG.

Dijelimo vam 2×2 upada za Dapaykovo gostovanje u Sirupu. Lajkajte članak te u komentar, uz vlastito ime i prezime, navedite barem tri aliasa pod kojima Dapayk Solo, pravim imenom Niklas Worgt, gradi dugogodišnju karijeru glazbenika i producenta. Sretne dobitnike proglasit ćemo na dan održavanja eventa.

Comments are closed.