Ono što se nagađalo, sada je potvrđeno od samog izvođača. Iza aliasa Burial nalazi se britanski producent Will Bevan, koji je odlučio zahvaliti svima koji su ga podržavali svo ovo vrijeme, te najavio novu muziku ove godine.

Sigurni smo da ne postoji pravi ljubitelj elektronske glazbe a da nije čuo za Buriala, producenta koji je definirao dubstep žanr, a 2006. izdao svoj debut album (Burial), praćen još jednim izdanjem 2007. godine (Untrue), od čega su oba albuma dostigla vrh ljestvica najboljih albuma, te proglašenima albumima godine od nekoliko eminentnih medija diljem svijeta.

Na stranici etikete Hyperdub, koja već 10 godina podupire Bevanov rad, osvanula je poruka samog producenta koji prvenstveno zahvaljuje svim ‘DJ-ima, producentima, radijskim stanicama, ljudima koji su kupili ploču, etiketama, prodavaonicama ploča, novinarima….‘, ali i svima koji su na bilo koji način podržavali njegovu muziku kroz sve ove godine.

burial_02
Njegova poruka zapravo je isprika što ne stiže izdati neku novu muziku, jer, kako kaže, previše je zaokupljen igranjem igrice Dark Souls 2, za koju radi muziku, ali će se iskreno potruditi da do kraja godine izda i pokoju stvar kao Burial. Također, obvezuje se da će potražiti i svoju nešto stariju produkciju, nikad izdatu, a koja i danas zvuči dobro da bi se izdala na vinilu.

Mnogi su se iznenadili s ovom porukom producenta koji je svo ovo vrijeme uspješno izbjegava bilo kakvu, osim onu glazbenu pozornost. Njegovo posljednje izdanje, Rival Dealer EP, izašlo je prošle godine čak 7 godina nakon hvaljenog Untrue LP-a.

Cijelu poruku pročitajte OVDJE.