Sigma
Sigma

Odličan britanski drum’n’bass dvojac Sigma, vlasnici prvog mjesta na UK TOP 40 ljestvici sa singlom “Nobody To Love”, dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u sklopu Chew The Fat! Croatia večeri.

Ovotjedni britanski prvi singl na ljestvici UK TOP 40 obrada je “Bound 2” američkog izvođača Kanye Westa. Iako je singl “Nobody To Love” prvotno pušten kao besplatno izdanje, prodao se u više od 120 tisuća primjeraka i time je postao treći najprodavaniji singl ove godine u Velikoj Britaniji, ali i njihov prvi broj 1 na službenim top ljestvicama. Ovo je tek treći drum’n’bass singl koji je zasjeo na 1. mjesto UK TOP 40 ljestvice, a do sada je to uspjelo samo Rudimentalu s “Waiting All Night” i DJ Freshu ft. Rita Ora sa stvari “Hot Right Now”.

Duo iz Londona Joe Lenzie i Cameron Edwards iliti Sigma, sastavni su dio drum’n’bass scene od 2007. godine, od ranih izdanja za etikete kao što su Charge i Viper Recordings, preko All Blue potpisane za Bingo Imprint do opakih traka za plesni podij “Paint It Black” i “El Presidente VIP”. Sa singlovima kao što su “Night and Day”, “The Jungle”, “Stronger” te surađujući s DJ Freshem na stvari “Lassitude” i izdanjima za legendarni Hospital Records zacementirali svoju poziciju na d’n’b vrhu. Svojim radom zavrijedili su poštovanje kolega, a remiksirali su imena kao što su Ellie Goulding, Eric Prydz, Groove Armada, Skepta, Sway, Rusko, a nagrađeni su i nagradom Best Breakthrough DJs za Drum & Bass Arena. Najnoviji uspjeh govori da ćemo o Sigmi još itekako čuti.

Za dolazak ovog trenutno top UK izvođača, 23. svibnja, u Hrvatsku zaslužan je kolektiv Chew The Fat! Croatia, koji će se priključiti Sigmi na zagrebačkom nastupu. Uz rezidente Yesha i DMT-a, tu su i MC Tone Tuoro te VJ -polygon, a pridodat će im se zanimljiv drugi deep house floor. Više uskoro!