Već smo vam jednom prije složili listu besplatnih downloada na koje smo naletili lutajući bespućima interneta i društvenih mreža, a s obzirom da smo naletili na još, te besplatne downloade odlučili smo podjeliti i s vama, kao i još pokoju zanimljivu i dobru muziku.

Započinjemo s malo disca. The House of Disco je stranica na kojoj možete poslušati i pronaći svakakvih disco klasika i manje poznatih disco stvari, editiranih od nekih današnjih producenata, a svako toliko se ponudi i pokoja stvar na besplatni download, po principu unosa vaše e-mail adrese na koju vam pristiže dl link. Prije nekoliko dana nudili su izvrsnu house preradu Marvina Gayea i njegovog klasika Inner City Blues, dok današnji poklon ide u vidu Donne Summer i Late Night Tuff Guy-ove prerade stvari ‘Bad Girls’, novog imena (samplea) Do You Wanna Get Down.

The Reflex je producent, a još duže i DJ, iako rođeni Francuz, već 15 godina stanovnik Londona, a uglavnom se bavi preradama, editima i remiksevima, poznat po kreativnim i pametnim aranžmanima, što su prepoznali i brojni poznati producenti, DJ-i i promotori poput Gillesa Petersona, Ashleya Beedlea ili Dimitri From Paris-a. I sam je DJ već 20 godina, pa mu iskstva ne manjka. Jedan disco edit od njega za ove ljetne dane možete čuti i poslušati niže, a na njegovog Sndcldu možete pronaći i pokoji stariji. Kako zvuči uživo možete čuti 24. srpnja jer nastupa u Boiler Room-u s Hercules and Love Affair, Robertom Owensom i Johnom Moralesom.

XLR8R na dnevnoj bazi donosi besplatne downloade mnogih nama, moramo priznati, nepoznatih producenata, no često se među njima pronađe odličnih produkcija, ovisno, naravno, o vašim preferencijama i ukusima. Današnja produkcija dolazi od strane Britanca Seba Wildblooda, suosničavača Church etikete. Nakon što skinete Hide the Pictures, svakako poslušajte i ostatak Sebovih uistinu odličnih stvari na njegovom Scld profilu.

Malo čikaškog housea dolazi od Japanca Hoshina Anniversary za Boys Noize Records, za koji izdaje svoj debut LP ‘Barcelona’, a stvar ‘Red Burrell’ može se besplatno skinuti ekskluzivno preko Mixmaga.

S poznate etikete Crosstown Rebels dolaze nam Damian Lazarus & Matthew Johnson koji su se udružili i svijetu odlučili pokloniti traku nastalu po inspiraciji dobivenoj u pustinji snova.

Ako vam nije dovoljno muzike za danas, uvijek valja poslušati dobrog starog Bonoba. Upravo su uplodani svi DJ miksevi Bonoba na njegov Mixcloud, tako da slobodno možete odlutati na glazbeno putovanje.

Naš poznati dvojac, Eddy & Dus, koji je nakon dugo vremena ponovno zajedno u studiju, osim što radi na novim stvarima, bavi se i remiksiranjem. Jedan takav remiks je i ovaj Patricka Forgea, poznatijeg pod projektom Da Lata, a kojeg smo nekad davno imali prilike i slušati u zagrebačkom Aquariusu na Kontrapunktu, a koji dolazi isključivo kao vinilno izdanje.

I za kraj jedan miks od čovjeka koji definitivno ima što ponuditi elektronskoj sceni i produkciji, te ga se smatra trenutno jednim od najboljih DJ-a, a svakako i producenata današnjice. Govorimo naravno o Maceo Plexu aka Maetriku, a zašto je jedan od najboljih poslušajte u njegovom nastupu snimljenom na Enter-u održanom u Sake Baru na Ibizi.