ADE
ADE

S obzirom da se ekipa masovno počela rušiti uslijed dehidracije, odnedavno je u Amsterdamu donesen zakon kojim se svim posjetiteljima masvonih okupljanja, poput festivala, mora omogućiti pristup pitkoj vodi.

Iako se to prvenstveno odnosilo na vruće ljetne dane, kada je hidratacija posebno važna, a gužve enormne, zakon o dostupnosti pitke vode važi i za jedan od najvećih događaja klupske sezone u svijetu – Amsterdam Dance Event, konferenciju koja je započela danas, a očekuje se 300 tisuća posjetitelja.

Kako ne bi došlo do neželjenih situacija, kada je na festivalima, zbog gužve često nedostupna pitka voda svim posjetiteljima, koji su, ruku na srce, u konstantnom muvingu, a dosta njih i pojačanog znojenja zbog upotrebe raznih opijata, i da ti isti ne bi padali u nesvijest i ne daj bože nešto teže, zakonom je omogućena besplatna pitka voda za sve sudionike festivala, odnosno, u ovom slučaju Amsterdam Dance Eventa, koji će trajati ukupno 5 dana. Takvo nešto sumnjamo da ćemo ikad doživjeti u Hrvatskoj.

Hrvatski predstavnici na ovogodišnjem ADE-u su Petar Dundov, Eddy Ramich, Blacksoul i Teo Harouda. S obzirom na veličinu i značaj ovog događanja, žalosno je da Hrvatska, kao nova i velika festivalska destinacija, nema svoje predstavnike iz turističke zajednice, ili pak ministarstva kulture.

Comments are closed.