Bebetta
Bebetta by Ina Peters

Sarajevo će, u kultnom prostoru Amfiteatra Doma mladih ugostiti Aniku Zeising iz Berlina, poznatiju kao Bebetta koja će nastupiti u okviru programa Die Tanznacht čiji su domaćini Sijah & Kolenda!

U petak 09. prosinca, Bebetta će gostovati u Sarajevu u sklopu programa Die Tanznacht čiji su domaćini Sijah & Kolenda, a pored kojih će društvo za mix pultom samoj gošći praviti sarajevski producent Hibrid, poznat i kao osnivač etikete Submarine Vibes na kojoj je nedavno izašao novi EP, te DJ Keon. Gostovanje je podržano od strane Goethe Instituta u Sarajevu kao kulturni događaj koji promovira njemačku kulturu i suvremenu elektronsku muziku.

Dj Bebetta je jedna od najaktualnijih zvijezda nove generacije njemačke elektronske scene, a to pokazuju i zaslužene nagrade kao što su DJ-Newcomer Award 2009, u Berlinskom Tresoru, te PARTYSAN Award: Newcomer of the Year 2011 u kojima se Bebetti priznaju nevjerojatni setovi puni šarma i odlične tehnike miksanja.

U njenoj vlastitoj produkciji, Bebetta je u posljednjih 5 godina izdala brojna samostalna izdanja, a ostvarila je suradnju i sa mnogim priznatim imenima kao što su npr. Wolfgang Lohr, Piemont, Drauf & Dran, Alle Farben, Klangwelt 3000 i drugi. Ova autorska izdanja je zabilježila na mnogim etiketama od kojih možemo spomenuti Cubetribe Rec., Kallias, Ostfunk Records, Damm Rec, Redukt, te Monaberry Records, na kojem objavljuje i svoje posljednje, veoma zapaženo izdanje pod nazivom ‘Uppercut’. Njenu produkciju, od preko stotinu izdanja, možete poslušati i na online muzičkim trgovinama poput Beatport-a, Juno-a, itd.

Bebetta za sebe kaže da je fokusirana na zajednicu i povezivanje različitih ljudi kroz muziku i život, a mi sa radošću kažemo da isčekujemo susret sa novom zvijezdom globalne elektronske scene koju ćemo zasigurno u budućnosti pratiti i na brojnim festivalskim i klupskim binama.

Koliko je sve u imenu, izvedenom iz engleske fraze ‘be better’, uskoro će saznati i sarajevska publika, a njen popunjeni raspored nastupa za ovu i narednu godinu pokazuje da će, bez sumnje, BITI DOBRO. 

Karte za ovaj događaj mogu se kupiti u sarajevskom Art Kinu Kriterion po cijeni od 15 KM, a u nastavku možete okušati sreću i osvojiti upad!

Dijelimo 2×1 upad, a za sudjelovanje u igri potrebno je: lajkati UES Magazine Facebook stranicu, lajkati i shareati članak na svom facebook i/ili twitter profilu koristeći hashtag #UESMAG te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti Vaše ime i prezime. Slučajnim odabirom, u petak 09. prosinca, do 17h odabrat ćemo sretne dobitnike upada.