Programa Bass out prati strujanja na internacionalnoj dub reggae sceni s ciljem njezine promocije i razvoja u Hrvatskoj. Kroz realizaciju u klubu Attack! želja je hrvatskoj publici predstaviti važne protagoniste koji stvaraju kroz različite stilove ove osebujne i bogate glazbene scene.

The Natural Dub Cluster (Bagnolo di Recanati) nalaze se na mini turneji koja obuhvaća Italiju, Sloveniju, a u Zagrebu će imati priliku prvi puta se predstaviti hrvatskoj publici. Bend su 2009. godine oformila trojica braće sa željom kreiranja novih elektroničkih pravaca u dub glazbi. Za upečatljivost njihovog nastupa uz glazbu zaslužni su i autorski video klipovi koji daju sinergiju, gdje se performans pretvara u pravi audio vizualni doživljaj. Nakon prvog albuma ‘Neg-entropy’ iz 2010, postaju sve poznatiji diljem Europe, te dijele pozornicu s nekim od najvećih imena scene.

Osim njih natupaju i stari prijatelji Attacka. Warrior Charge (Udine/Italija) stalni su gosti i prijatelji kluba Attack! ali i hrvatske dub scene, daleko poznati po svom ručno rađenom crvenom sound systemu. U klub Attack ovaj puta ne dolaze u punom sastavu, a zaduženi su za selekciju i potporu bendu. Warrior Charge soundsystem nastao je 2006. godine s korijenima u anarho-punku i DIY nezavisnoj sceni. U svojim nastupima nastoje širiti pozitivne i buntovničke poruke koje su iz punka prenijeli u dub glazbu. Surađuju s različitim soundsystemima, glazbenicima i ljudima koji stvaraju na nezavisnim scenama, s iskrenim nastojanjima u stvaranju slobodnijeg društva. Osim što nastupaju, bave se i organizacijom glazbenih događanja.

Warrior chargeZu-Bam (Zagreb) je dugogodišnji član zagrebačke dub/reggae scene i jedan od prvih članova Trip to Zion kolektiva i nekadašnjeg Jaribu Sounda, a pobrinut će se da svojim uvodnim roots/digital dub selektiranjem zagrije atmosferu prije samog koncerta.

Ulaz: minimalna donacija 30kn (s Attackovom iskaznicom), 35kn (bez Attackove iskaznice).

Nagradna igra: UESmag dijeli 2 upada! Sve što trebate učiniti kako biste sudjelovali u nagradnoj igri jest lajkati i shareati ovaj članak koristeći hashtag #UESMag, te ostaviti svoje ime i prezime u komentarima ispod. Upade osvajaju 2 sretna dobitnika metodom slučajnog izbora.

2 KOMENTARI

    • Čestitamo Tea, osvojila si upad na Bass Out večer! Na ulazu se javi uz predočenje osobne iskaznice. Želimo ti dobar prvod! 😉

Comments are closed.