Bamwise objavili prvi singl!
Bamwise (izvor: press)

Bamwise, šesteročlani bend iz Zagreba, premijerno su predstavili singl ‘Run From Sound’ uz prateći video spot za PDV Records!

Bamwise je šesteročlani bend iz Zagreba, kolaboracija petero glazbenika i VJ umjetnice koje je spojila zajednička ljubav prema elektroničkom dubu. U svom radu kombiniraju tri syntha, bubanj, bas, gitaru, vokale, jako puno efekata i video projekcije, a sve oko ideje da inspiriraju ljude da samostalno i odgovorno slušaju, razmišljaju i djeluju u svom životu. Ovom prigodom premijerno su predstavili singl Run From Sounduz prateći video spot.

Uz singl je dostupna i dub verzija Run From Dub. Za miks obje verzije pjesme zaslužni su članovi benda Igor Ivanković i Robert Martinović, a mastering je odradio priznati techno producent Petar Dundov. Kako zvuči njihov prvi singl te kako izgleda spot saznajte ispod.

Bamwise kombiniraju “sintetičke” i “akustičke” elemente u jedan sirov i energičan zvuk, sa naglaskom na bubanj i bass kao osnovne elemente originalne dub reggae glazbe. Iako je njihova glazba inspirirana jamajkanskim dub i reggae glazbenicima, njihov je zvuk veoma svjež i moderan upravo kroz kombinaciju raznih elemenata suvremene elektroničke glazbe, slijedi trendove engleske i francuske dub produkcije, ali uz vlastiti pogled na underground bass glazbu.

Ulovite ih uživo na ovogodišnjim izdanjima Seasplash i Outlook festivala. Trenutno u studiju završavaju rad na albumu prvijencu koji bi trebao izaći ove jeseni na vinilu pod okriljem PDV etikete.