U njima će pokazati kako izgleda stvarni život svjetski poznatih Dj-eva i što su morali učiniti da postignu taj uspjeh. Prva epizoda novih dokumentaraca, dužine pola sata, od kojih će specijali trajati 1 sat, bit će premijerno prikazana 25.6. u ponoć na Channel 4.

Annie Mac je irska DJ-ane i poznata voditeljica na popularnoj britanskoj BBC-jevoj Radio 1 stanici, od kojih je njena emisija, poput sličnih na BBC-u, utjecajna zbog svojeg raznovrsnog glazbenog izbora i predstavljanja brojnih novih elektronskih izvođača različitih žanrova.

Nije na odmet spomenuti njen brand Annie Mac Presents, fanovima poznato kao skraćenica AMP, koji je od skromnih početaka u trećoj sobi londonskog kluba Fabric prerastao u “jedan od najvećih brandova klupskog svijeta pružajući platformu za generaciju mladih, bassom vođenih, plesnih live aktova čineći Annie jednom od traženijih klupskih/festivalskih DJ-a na planeti“. U sklopu njega vodi blog na kojem svakog ponedjeljka nudi besplatan download; izdaje albume i kompilacije za pojedinu godinu (zadnja je izašla 2013.) na kojima se nalaze njene najdraže pjesme, spajajući ustaljene i novonastale izvođače; održava događaje…

Dokumentarac će slijediti 5 raznih i jednih od trenutno najvećih DJ imena u svijetu poput Disclosure, Setha Troxlera, Dipla, Fatboy Slima i Tiësta. Mac kaže da je “svijet velikih Dj-a još uvijek nedostižan i čudan – Tiësto je jedan od najbogatijih svjetski poznatih dj-eva i nitko ne zna ništa značajno o njemu.Superstar DJ’s će pokazati na koji način je elektronička glazba izazvala eksplozivnu pomutnju i postala popularna, rekli bismo u današnje vrijeme i dominatna, pogotovo u SAD-u, u zadnjih nekoliko, točnije 10 godina koliko je Annie na Radio 1.

[pull_quote_center]Stvarno treba biti određeni tip osobe da budeš DJ na toj razini… Moraš biti jako posvećen svojem zvanju. Ovaj svijet je nemilosrdno natjecateljski nastrojen…i iscrpljuje. Plješćem bilo kome tko je takav jer smatram da zaslužuješ uspjeh koji ostvariš na toj razini, teže je nego što izgleda. Usamljeno je, dugo, i provodiš 80% svojeg vremena u ložama, predvorjima, autima…[/pull_quote_center]

Raspored 6 epizoda:

25. lipnja – Tiesto
2. srpnja – Seth Troxler
9. srpnja – Disclosure
16. srpnja – Fat Boy Slim
23. srpnja – Diplo
30. srpnja – Specijalna epizoda o DJ kulturi

Radite naporno, budite strastvene. Ne služite se svojim grudima da bi dobile mjesta, nećete biti shvaćene ozbiljno. Pokrijte ih kad DJ-ate. Budite dobre u tome što radite. Želim misliti kako se danas ne gleda na ženu automatski kao na najgoreg dj-a jer većina uspješnih ženskih dj-a to pobija i možda morate raditi napornije da dokažete da ste sposobne, pobrinite se da ste dobre, ali sve drugo se odnosi isto kao i na muškarce.“, savjetuje Aniie Mac svim ženama koje se žele okušati u ovome svijetu.

Annie je također gostovala na Ibizi u sklopu International Music Summit 2014., u oduševljavajućem Keynote intervjuu koji je vodio Pete Tong, kolega predavač i IMS partner. Osim o snimanju dokumentarca, raspravljala je o svojim počecima u elektroničkoj glazbi, dj stilu uživo i na radiju, stanju plesne glazbe u Europi i Americi, te potrebi da se više žena uključi u žanr.

[quote_box_center]Za američku EDM scenu kaže da klinci koji odrastaju s njome, zadnjih 5 do 7 godina, dok je ona ušla u nju u svojima ranim i srednjim dvadesetima, traže više, istančavaju svoj ukus, istražuju diskografske kuće… Zanimljivo je što će doći do prelijevanja tih EDM fanova koji će izaći da pronađu dublje stvari i to je uzbudljivo.[/quote_box_center]