Ususret partiju Lost In A Moment s vlasnicima i zvijezdama Innervisiona – Ameom i Dixonom, u dubrovačkom parku Orsula, popričali smo s polovicom poznatog dua Ame, Kristianom Beyerom.

Kristian Beyer & Frank Wiedemann poznati su njemački dvojac Ame, koji je svjetski kredibilitet stekao izvrsnom produkcijom i energičnim setovima, a posebno su se istakli napravivši svevremenski klasik Rej, kojeg bi uvrstili među najbolje elektronske stvari svih vremena. Obično je Kristian taj koji odgovara na intervjue i posjećuje Hrvatsku već dugi niz godina, svaki put priredivši party za pamćenje, što će se vjerojatno ostvariti i ovaj put na partiju u Dubrovniku, na kojem uz njega i Dixona, nastupaju i Ben UFO, te domaće snage Felver, Nicole i Jogarde.

UES: Pozdrav, Kristian! Dolaziš u Hrvatsku sad već prilično dugo, kako vidiš Hrvatsku i njen porast na festivalskoj sceni? Imaš li neku najdražu hrvatsku gažu i što nam možeš reći o njoj?

Ame: Dolazim u Hrvatsku, a posebno Zagreb sada već dugi niz godina. Volim i zemlju i hrvatsku kulturu. Hrvatska postaje sve veća i veća i napokon na festivale dolaze i Hrvati, za razliku od početaka kada su uglavnom bili stranci. Moj najdraži festival do sad bio je prošlogodišnji Unknown festival gdje sam s Dixonom svirao 6-erosatni set.

[quote_center]Ne volim trendove, ne pratim trendove i ne predviđam ih[/quote_center]

UES: Kako ide Lost In A Moment turneja? Koja je ideja i koncept iza tog projekta?

Ame: Dosad smo imali partije u Barceloni i Parizu i oba su bila odlična. S obziom da su ovo naši događaji, stvarno su posebni, i svi imaju tu obiteljsku atmosferu budući da s nama sviraju naši prijatelji, a vrlo često poznajemo i goste koji nam se pridružuju. Organizirali smo si i dane i noći po našem nahođenju, pa je i to ono što nam ovo čini posebnim.

UES: S obzirom da si dosta dugo u glazbenom biznisu, kako bi opisao kretanje glazbenih trendova, tko ih postavlja?

Ame: Ne volim trendove, ne pratim trendove i ne predviđam ih.

UES: Rej je bio megahit i jedna od najvećih stvari elektronske glazbe ikad. Postoji li još pritisak kad radite nešto novo pod uspjehom te stvari?

Ame: Čini se kao neko drugo vrijeme i drugi život kad se desila Rej. Iskreno, ne mislimo više na tu traku. To ne znači da na nju nismo ponosni, ali ne utječe na bilo što što radimo danas.

Ame-Press-2
UES: Pretpostavljamo da svakodnevno dobijate hrpu muzike. Kada ste zadnji put doživjeli ‘wooow‘ moment i je li u doba hiperprodukcije teško pronaći nešto takvoga?

Ame: Po mojem mišljenju danas izlazi još više dobre muzike, ali ju je teže pronaći jer je jednako toliko loše muzike uokolo. Zato je težak posao pronaći prave dijamante, ali to je ono zbog čega i radim ovaj fantastičan posao sve ove godine.

UES: Da niste DJ/producent, čime bi se bavili?

Ame: Doktor, arhitekt ili profesor, rekao bih…

[quote_center]…danas izlazi još više dobre muzike, ali ju je teže pronaći jer je uokolo jednako toliko loše muzike…[/quote_center]

UES: Ima li neka stvar koju puštate svaki put na LIT turneji? Zavrti li se još koji put Rej?

Ame: Rej nisam svirao već godinama, a naš remiks Dana Crolla je velika stvar na svim dosadašnjim Lost In A Moment partijima.

UES: Postoji li pitanje koje mrzite kad radite intervju?

Ame: Pitanja koja se postavljaju u svakom intervjuu…

UES: I za kraj, standardno pitanje o budućim planovima i izdanjima? Kako je Frank?

Ame: Frank taman radi zvučnu probu za naš večerašnji nastup u Sao Paulu i skroz je dobro. Nemamo neke buduće planove, samo nastavljamo kako smo i dosad….

Lost In A Moment tulum održava se 27. srpnja u dubrovačkom parku Orsula.

lost in a moment