Akuul
Akuul

Akuul, polovica Oberkuul dvojca, za UESMAG je selektirao top 10 stvari kao zagrijavanje za sljemenski Unreal party ovoga petka. Uživajte u odabiru!

Akuul započinje svoj glazbeni put još u ranom tinjeđerstvu kad se uhvatio frendove gitare i isprobao par akorda Smoke On The Water. Rock glazba ga je potakla da zasvira bubanj i tako provede neko vrijeme svojeg puberteta upoznavajući beatove, ritmove, riffove te šireći svoje znanje o glazbi. Nakon rock i metal faze prelazi na Drum and Bass koji nosi energiju metala na elektronskoj bazi i počinje plesati na florovima i nogama, a ne samo glavom i kosom.

Kako su godine prolazile i vidici su se širili po festivalima, klubovima i Youtube kanalima sve dok nije otkrio 4×4 ritmove house glazbe i sythove koji ulaze u dušu. Klupska scena Zagreba ga je zainteresirala da 2015-te kupi kontroler i krene s frendovima malo prčkati i beatmatchati pa i syncati trake. Kroz ’15 je sudjelovao u organizaciji eventa Puzzling Buzz u rodnom gradu Velikoj Gorici koji su bili pravo osvježenje za tamošnju ”scenu”.

Preko toga je njegov sadašnji glazbeni kolega Oberon saznao za njegovo umijeće zabavljanja publike pa ga pozvao u Cosmic Vibes kolektiv da vrti sa njima po eventima. Oberon i Akuul su počeli intezivno surađivati kroz sezonu ’15/’16 te do sada uspostavili ime OBERKUUL. Utaborili su se u Funk clubu jedne srijede u mjesecu gdje vrte sve dobre trake na koje naiđu. (Posjetite ih i večeras)

Akuul je dosad vrtio u Mastersu, Aquariusu, Klubu, Super Superu, Funk Clubu, Swanky Monkey Gardenu te ponekim kućnim tulumima i privatnim youtube miksanjima, a ovoga petka, 23. rujna, zasvirat će i na Sljemenu u sklopu Unreal večeri. Upravo povodom tog nastupa za UESMAG je selektirao top 10 stvari koje rado zavrti u setovima. Uživajte!

1. Rickster- Night moves

2. Traumer- Classroom

3. J. Wiltshire- False awakening (Tuff City Kids remix)

4. Zvukbroda- 0301-3

5. Nick Hoppner- Relate (Black Madonna remix)

6. Taron Trekka- Noo Sun

7. Paradiso Rhythm- Greetings and Salutations

8. OD Muzique & Rekreation- New Begginings (dub mix)

9. Brawther- VXVXVX

10. Metallica- Nothing else matters