Tony Williams, DJ i producent koji je kroz nekoliko svojih aliasa, poput Headhunter aliasa, prisutan na elektronskoj sceni kroz nekoliko glazbenih žanrova, započeo je kroz dubstep, da bi preko footworka, techna i d’n’b-a došao i do naših festivala, a uskoro izdaje novi EP.

Kao Headhunter izdavao je za etikete kao što je Tempa, Black Box, Wheel & Deal i Soul Motive, a onda je predstavio nešto drugačiji projekt Addison Groove izbacivši svoj prvi singl ‘Footcrab’, a onda i album ‘Transistor’. Našao je svoj trenutni dom na etiketi 50 Weapons Modeselektora, za koji izdaje nekoliko EP-eva kao i album.

Porijeklom iz Bristola, ovog Britanca smo imali prilike slušati na Dimensions festivalu, a sljedećeg mjeseca vraća se s novim EP-em Turn Up the Silence, od čega se na U Been Gone stvari pojavljuje i pokojni DJ Rashad, jedan od pionira čikaškog footworka, a kome je ova stvar i svojevrsni hommage, gdje se kroz ‘sinkopirane kickove provlači Motown sample, koji daje posebnu notu melankolije pametno posloženim jungle breakovima koji čine strukturu stvari‘.

Ostale 3 stvaru pisane su kao “electro undergone a radical undercut,” “hi-NRG,” i “minimal D&B,” a sve skupa bi trebalo doći na digitalne i ine glazbene police 8. kolovoza. U međuvremenu poslušajte ‘Push it’ s EP-a.

Na njegovom Facebook profilu možete osvojiti jedan od 3 vinilna izdanja koje poklanja sam producent.

Tracklist Turn Up the Silence

01 Dat Ass
02 U Been Gone (feat. DJ Rashad)
03 Push It
04 Masamune