Seasplash
Izvor: Seasplash Festival Facebook

Na pet pozornica raspoređenih na tvrđavi Punta Christo pored Pule, u četvrtak je krenulo 14. izdanje Seasplash Festivala, najopuštenijeg festivalskog događanja u regiji. Više od 70 izvođača iz svijeta i regije stiglo je na ovo posebno izdanje festivala posvećeno soundsystem kulturi potekloj sa Jamajke čija popularnost stalno raste.

Deseci kilovata snage iz ručno rađenih zvučničkih kutija koje su stigle iz cijele Europe trest će tvrđavu u sklopu 14. izdanja Seasplash festivala sve do ponedjeljka ujutro. U kamp su pristigli ljubitelji reggaea, duba, drum’n’bassa, junglea, a upravo pored kampa, na BeachSplash pozornici do mora svaki dan program kreće u 13 sati. Tijekom dana krenule su i festivalske radionice na kojima posjetitelji mogu naučiti osnove DJ-inga, kako napraviti vlastiti soundsystem ili snimiti festivalski video.

Glavnom pozornicom u četvrtak i petak suvereno vladaju dva svjetski poznata soundsystema; francuski O.B.F Soundsystem te talijanski Warrior Charge. Upravo na toj pozornici u petak će nastupiti izraelski pionir bass glazbe Kalbata i Egoless, domaći producent s uspješnom međunarodnom karijerom.

Izvor: Seasplash Festival Facebook

U subotu na MainSplash stiže 16 kilovatni Abassi High Power, soundsystem projekt Neila Percha, osnivača Ziona Traina. Glavni gost festivala, kultni britanski radijski DJ, glazbenik i redatelj Don Letts nastupa u petak na plaži, a zatim u subotu na glavnoj pozornici. U svojoj dugoj karijeri Letts je snimio više od 400 video spotova, među kojima su najpoznatiji “Summer in Siam” za Pogues te “London Calling” za The Clash. S njim će publika moći razgovarati i njegove filmove pogledati u subotu na FilmSplash pozornici koja se ove godine odvija u suradnji s DORF-om, festivalom dokumentarnog rock filma.

Vrhunac prvog festivalskog dana na LiveSplash pozornici bio je odličan koncert energičnog ABOP-a te talijanskog The Misty Morninga na LiveSplash pozornici, a na istom mjestu sljedećih dana publika će moći doživjeti live nastupe talijanskog Wicked Dub Division, bend u kojem sviraju i članovi legendarnih B.R. Stylersa, zatim Ariesa, poznatog britanskog reggae i jungle DJ i producenta te Edu Maajku. Na ElectroSplash pozornici svakako ne bi trebalo propustiti nastup Sevena, rastuće dubstep zvijezde.

Seasplash festival jedan je od najdugovječnijih hrvatskih festivala, jedno od najopuštenijih glazbenih i lifestyle događanja u regiji i idealno festivalsko ljetovanje koje, na magičnoj lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule, svojim posjetiteljima pruža nezaboravno iskustvo bogatim sadržajem: 4 dana glazbe na 7 pozornica, dnevni program na plaži, kampiranje, kulturni i sportski program, radionice, bazar, chill out zona…

Seasplash festival dovodi najbolje izvođače iz regije i poznata gostujuća imena sa svih strana svijeta, predstavljajući cjelokupnu bass glazbu i kulturu. Podiji su živopisni, a pleše se na dub, reggae, ska, dubstep, hip hop, world music, ali i raznovrsnu elektronsku glazbu. Pozornice i kamp okruženi su prekrasnim plažama, a pogled puca na pulski zaljev i Nacionalni park Brijuni.

Seasplash festival se danas smatra neizostavnim dijelom kulturnog identiteta i turističke ponude grada Pule koji ga, kao i Turistička zajednica Pule, podržava. Budite i vi dio Seasplash magije – dođite i provjerite zašto se svi vraćaju.